Viktor Brännmark


Sist i första loppet som 9-åring, men det stoppade inte skid­åknings­karriären. Viktor tävlar nu på elitnivå, mästerskapsmedaljer är målet.

Följ Viktor >  

MIN HISTORIA >

Det bara blev så att Viktor började åka längdskidor, och det passade honom uppen­barligen bra. I merit­listan finns U23-guld, silver och brons i SM 2015, flera topp 10-place­ringar på SM och 5:a i SM 30 km 2017. Han har också vunnit del­tävling i Intersport Cup och har två världscupsstarter.

Viktor kommer från Älvsbyn, Norr­botten, bor sedan några år tillbaka i Östersund och tävlar för Piteå Elit. Han tränar på heltid. Viktor varierar sin träning och låter varje träningspass ha ett specifikt syfte. Att dricka RÅ Balans, RÅ Rödbets­koncentrat och RÅ Ingefära är ytterligare ett sätt för honom att ge kroppen ännu bättre förutsättningar att prestera. 


Tillbaka till RÅ-Partner >

NYHETER


Nyhetsbrev från Viktor


Sammanfattning av säsongen 17/18 hittills:

Mycket förändringar väntade inför denna säsong:

  • Nytt skid­märke (Rossignol)
  • Ny tränare (förre förbunds­kaptenen Jocke Abrahamsson)
  • Nytt träningsupplägg med hårdare intervaller och lite färre träningstimmar (från 900 timmar/år till ca 850)

Säsongen började inte som jag hoppats, målet var att åka fort redan i Gällivare och ta mig ut på världscup och Tour de Ski. Tyvärr infann sig inte formen som jag hade planerat (det blir så ibland). Efter nyår väntade Skandinavisk Cup (cupen under världscup) på "hemmaplan" i Piteå med min favorit­distans 30 km klassiskt! Tyvärr blev jag förkyld för första gången på 8 månader, riktigt surt. Men, jag fick i alla fall slå Petter Northug (passerade honom med 10 km kvar, han såg uppgiven ut)! Blev 11:e bästa svensk båda dagarna.

Drömmen om OS 2018 har alltid funnits, speciellt efter min 5:e plats på SM ifjol. Nu blev det inget #Pyeongchang2018 men det finns många roliga tävlingar kvar denna säsong.

Senaste tävlingen:

Förra helgen (20:e januari) tävlade jag i Offerdal, 9 km klassiskt. Riktigt bra motstånd som vanligt i Jämtland med flera landslags­åkare. Där lyckades jag vinna min tredje skidtävling för denna säsong. Tyvärr skedde inte dessa förstaplatser i världscup eller skandinavisk cup men det kommer.

Vad väntar härnäst?

Hade hoppats att få tävla världscupen och för-VM i Seefelt denna helg men lands­lagsåkarna prio­riterades före. Jag hade gärna blivit bästa svensk på 15 km skate masstart! Istället väntar Sverige Cup i Ulricehamn 3-4 februari (Ja, de har tydligen snö där!). Skatesprint och 15 km skate står på pro­grammet där. Siktar på att göra två bra tävlingar.

Efter Ulricehamn väntar Skandinavisk Cup i Trondheim 16-18 februari med en minitour:

  • Klassisk sprint
  • 10 km skate
  • 15 km klassiskt jaktstart