RÅ-Partner Tomas Bovinder

Tomas Bovinder


Idrottare, lärare, föreläsare och tvåbarnspappa med passion för att förmedla rörelseglädje och en hälsosam livsstil till nästa generation.

Följ Tomas >

MIN HISTORIA >

Tomas har tränat hela livet och har fina tävlings­meriter i bland annat OCR (Obstacle Course Racing – hinder­bane­löpning), han kom till exempel på 2:a plats på VM i OCR 2015.

Andra sporter han sysslat och sysslar med är kampsport, bouldering (en sorts klättring) och extremsporter som surfing och forspaddling. Han har också börjat spela den nya bollsporten TriVolle, en sport som han är idrotts­ambassadör för.

Som utbildad idrottslärare arbetar Tomas heltid på en låg- och mellan­stadieskola i Västervik. Han har också arbetat som hem­kunskaps­lärare.

Det är viktigt för Tomas att vara en god förebild och inspiratör. Han tar inga som helst tillskott och menar att man kommer långt med en god kost och bra rutiner. Han föreläser för företag och på träningsläger om sin träningsfilosofi.

- Att jag gärna vill samarbeta med Wellnox beror på att jag tror starkt på era rena produkter, säger Tomas till oss.

Tomas dricker RÅ Koncentrat under de aktiva perioderna och RÅ Balans mellan dessa perioder för att inte kroppen ska "vänja sig" så att effekten avtar, vilket kan ske vid ett kontinuerligt högt nitrattillskott. Han använder också RÅ Ingefärsshots och gurkmeja för att motverka inflammationer.

Framöver är siktet inställt på VM och EM i OCR 2018. Hans ambition är att träna långsiktigt och hålla sig sund för att även kunna ta en VM-medalj i OCR längre fram när han blir veteran, det vill säga +40.


Se ett filmklipp från tävlingen Ninja Warrior:
https://www.youtube.com/watch?v=mYfQ78qZqY8Träningspass

 

Tillbaka till RÅ-Partner >

NYHETER


Lyckad 24-timmars-OCR 2017-08-05--06 i Västervik

Tomas är grundare och ordförande i OCR Westervik. Nyligen arrangerade och genomförde han tävlingen OCR24 tillsammans med OCR Westervik. Kortfattat kan OCR24 summeras som en succé! Samtliga deltagare var supernöjda.

Nu efter loppet har OCR Westervik fått flera spännande samarbetsförfrågningar, exempelvis en förfrågan från arrangörerna av VM i OCR om att arrangera ett kvallopp till 24 Hour Enduro Champion­ships i Sydney 2018.