Frida Lundberg


Sedan barnsben mycket aktiv inom olika idrotter. De senaste åren satsning på kettlebellsporten där hon tillhör världseliten.

Följ Frida >  

Frida har sysslat med ridning, fotboll, dans, kick­box­ning, gymträ­ning, athletic fitness (som hon tävlade i 2014), sim­ning, cross­fit och styrkelyft.

Fridas mamma är aktiv inom kettle­bell­sporten och tipsade Frida om den.

Kettlebellsport är en uthållighets­sport som går ut på att lyfta kettlebells (järnklot med handtag) så många godkända repetitioner som möjligt på utsatt tid. Vikt på klot, antal klot som lyfts (1 eller 2 samtidigt) samt tid varierar beroende på disciplin.

Efter ett 7-veckors tränings­program följde Frida med sin mamma på SM 2016 i Örebro och fick mycket goda resultat. Nu var hon fast.

Sedan dess har Frida deltagit i bland annat SM, EM och VM och kommit hem med ett antal brons, silver och guld i olika grenar, hon har också satt flera världsrekord.

Sannerligen en lysande karriär, och för de som är imponerade berättar Frida att hon använder juicerna RÅ Koncentrat och RÅ Balans. Världens bästa ”bumbibärssaft” för uthållighetsidrottare, tycker Frida.
- Särskilt RÅ Koncentrat är en fantastisk produkt, säger hon.

Nu har Frida påbörjat en utbildning inom försvarsmakten och kommer inte synas så mycket på sociala medier, men hon satsar på att delta i VM i Milano i november (Kettlebell Marathon) och VM i Kalifornien i februari 2018 (vanlig kettlebellsport).


Tillbaka till RÅ-Partner >

NYHETER2017-11-24--26 samlade Frida och åtta andra svenskar 18 guld och 3 silver i IKMF Kettlebell Marathon World Championship, Italien. "När folk undrar vad sjutton svenskarna tar - det är rödbetsjuicen!"


2017-07-22 gick kettle­bell­tävlingen True Grit Open i Piteå av stapeln. Frida slog nytt världsrekord för damer -58 kilo. Hon lyfte 2x16 kilo och klarade 106 godkända lyft på utsatt tid. Guld blev det också i grenen triathlon. Med sina resultat vann Frida den totala damtävlingen i True Grit Open.


Frida på väg mot Danmark och kettlebell­tävlingen Cup of Scandi­navia 2017-06-16--17. Självklart fanns maskoten Ra och rödbets­juicen RÅ Koncentrat i bagaget.

Resultatet: Silver i grenen biathlon och guld i two arm long cycle.