RÅ-Partner Jonny Blixt

Jonny Blixt


Landslagskanotist och Norrköpings­bo. Kosten är viktig och RÅ-juicer är ett självklart inslag. Matlagning är roligt, gärna tillsammans med frun.

Följ Jonny >  

MIN HISTORIA >

Som nioåring följde Jonny med brorsan till kanot­skolan. På högstadiet var det full fart med paddling, fotboll, basket och bandy och allt var kul, men han valde till slut paddlingen.

Jonny tävlade redan som junior med ungdomslandslaget, juniorlandslaget och U23-landslaget, och var med på internationella mästerskap.

Han har ett flertal guld-, silver- och bronsmedaljer i DM, SM och NM och är med i landslaget för att representera Sverige i världscup, EM och VM. Förra året, 2016, blev det en 10:e plats på EM i Moskva.

"Mitt stora mål är att ta medalj i OS 2020 i Tokyo. På vägen dit har jag flera delmål som är både stora och små. Det kan vara VM-medalj eller att bli smidigare och rörligare. Alla mina delmål handlar om att jag ska bli bättre och komma närmare mitt stora mål", säger Jonny.


Idrott är roligt, och Jonny tycker om att röra på sig även utanför paddlingen. Att resa och uppleva olika kulturer och platser är också ett av hans intressen.

Han har jobbat lite extra som säljare, men försöker leva på sin idrott för att hinna träna och tävla så mycket som möjligt.

"I min träning och utveckling är maten och det jag stoppar i mig en viktig del. Att RÅ består av helt naturliga råvaror tilltalar mig mycket. RÅ Koncentrat är en av de produkter jag använder mest. Sedan jag började med rödbetskoncentrat har jag känt mig piggare och min ork har blivit bättre. Även min mage kommer i balans när jag dricker koncentratet."

Jonny dricker också RÅ Balans. RÅ Ingefära håller honom frisk och RÅ Frisk är en bra törstsläckare, tycker Jonny.


Tillbaka till RÅ-Partner >

NYHETER


2017-08-23--27
Jonny tävlade i VM i Tjeckien, K2 och K4, 500 m. K4-laget tog sig till semifinal trots kort tid att träna tillsammans. Även i K2 blev det stopp i semifinalen och de blev 15:e bästa i världen.