Pia Kind


Urstark och akrobatisk löpare med fokus på hinderbana. Specialist­sjuksköterska och tvåbarns­mamma som gärna peppar andra.

Följ Pia >

Att ha ett aktivt liv är Pias livsstil. Hon tycker att träning ska vara hållbar och gå ut på att orka med vardagslivet. Pia tränar allsidigt, exempelvis löpning, boxning, simning, cykling, yoga, crossfit och workout.

Det började redan i 4-årsåldern när Pia blev cirkusartist. Under följade 11 år byggde hon upp sin balans, styrka och smidighet. De senaste decennierna har hon sysslat med hästar och ridsport och spelat fotboll, men fotbollen lade hon på hyllan 2016.

Under de senaste åren har Pia deltagit i olika löplopp, allt från Lidingöloppet till Sofialoppet, och genomfört tjejklassikern. Ganska nyligen provade hon terräng­löpning och fastnade även för det.

Hösten 2016 började Pia med OCR - hinderbanelöpning, en sport som utmanar fysisk och psykisk styrka och som passar henne perfekt. I nationella tävlingar vinner hon oftast sin ålders­klass och kommer topp 20 av damerna totalt. I EM 2017 i Holland kom hon på 4:e plats i ålders­gruppen 40-44. Efter VM i Kanada 2017 kan Pia nu titulera sig världsmästare.

Pia tränar i många klubbar och med många olika människor. Hon vill inspirera till träning - man kan ta sig tid, det till synes omöjliga kan uppnås och åldern spelar ingen roll. Pia är utbildad löpcoach och har tidigare deltagit i lopp främst som instruktör och för att peppa andra, men har nu börjat fokusera även på sina egna prestationer.

Pia laddar för tävlingarna bland annat genom att dricka RÅ Balans, RÅ Koncentrat och RÅ Ingefära.

"Alla knep är tillåtna för att nå balans! Hur svårt kan de va'?"


Tillbaka till RÅ-Partner >

NYHETER


 


2017-11-18
Ullevi Arena Challenge är Nordens hindertätaste OCR-lopp - 5 km, 60 hinder, 1000 trappsteg - start och mål på Ullevi i Göteborg. Pia Kind vann damklassen.


 


2017-10-13--15
Pia är nyligen hemkommen från Kanada där hon har deltagit i VM i OCR i två olika lopp. Förutom guldmedaljen på 15 km klassisk bana tog Pia ett brons på 3 km sprint.
Läs mer här >


2017-09-09
Pia deltog i MVLT Extreme Run som genomfördes i Skänninge. Hon avverkade den 8 km långa hinderbanan snabbast av damerna och kom på 13:e plats i hela loppet.


2017-09-07
Pia sprang Sofia­loppet i Norrköping, ett familjelopp på 5 km till minne av Sofia Lindkvist och de nära och kära vi förlorat och som kämpar mot cancer.