RÅ-Partner Alexander Johansson

Alexander Johansson


Elitsatsande längdskidåkare från Evertsberg i Dalarna.

Följ Alexander >   

MIN HISTORIA >

Alexander har åkt längd­skidor så långt tillbaka han kan minnas. Det kom ganska naturligt efter­som Vasa­lopps­spåret går en halv kilometer från föräldrahemmet. Hans pappas intresse för längdskid­åkning har nog hjälpt till.

Elitsatsningen innebär förstås mycket träning och många tävlings­helger. Tävlat i olika längd­skidlopp har Alexander gjort i många år. Sommartid blir det rullskidtävlingar och mountain­bikelopp.

Alexander har samma tränare som när han gick på skidgymnasiet i Sveg. Tillsammans med några andra tidigare skidgymnasie­elever med samma tränare har han bildat Team Härjedalen. Han tävlar för Älvdalens IF Skidor (http://www.alvdalensif.se).

En del av den kommande vintern, 2017/2018, planerar Alexander att tillbringa i Lofsdalen i Härjedalen för att kunna träna i den fina miljön.

Han tror starkt på nitraternas goda effekt på kroppen och han vill ha marginalerna på sin sida. Därför dricker han RÅ Rödbetskoncentrat och RÅ Balans.


Tillbaka till RÅ-Partner >

NYHETER


2018-03-04

Nu var det dags för det riktiga Vasa­loppet - på skidor - för första gången. Längsta sträckan någonsin för Alexander. Han är nöjd med sin 369:e plats.

Se en film om Alexanders Vasalopp >


2017-08-12

Alexander deltog i Cykelvasan 90 (Motion) - hela det traditionella Vasaloppet, fast på mountainbike.

Han kom på 4:e plats i sin klass och på plats 151 totalt.