RÅ-Partner Melina Andersson

Melina Andersson


Stark kanotist med målet att ta sig till OS. I närtid vill hon försvara sina SM-guld, ta guld i junior-NM och komma till final i junior-VM.

Följ Melina >

MIN HISTORIA >

Efter att ha provat många olika idrotter valde Melina paddlingen. Hon ville bli stark och hålla på med en utmanande sport, hon visste också att tränaren Thomas Edhag är bra. Han har varit ett stort stöd ända sedan dess, liksom familjen.

I junior-SM har hon tagit guld i samtliga K1-distanser både år 2016 och 2017. Hon har ett flertal medaljer från Nordiska mäster­skapen för juniorer samt Olympic Hopes. I junior-EM och junior-VM har hon också flera fina placeringar. 2016 blev Melina totalsegrare i Svenska Junior­cupen. Hennes långsiktiga mål är att ta sig till OS.

Samtidigt som Melina elitsatsar som kanotist läser hon på gymnasiet. När hon inte pluggar eller paddlar kopplar hon av med gymnastik och hänger med kompisar.

Det var mamma som tipsade om RÅ-juicerna, och nu dricker Melina RÅ Koncentrat och RÅ Balans. RÅ Ingefärsshots tar hon för att hålla sig frisk.


Tillbaka till RÅ-Partner >

NYHETER


2017-08-05--06
Nordiska Mästerskapen i Sprint i Silkeborg, Danmark
Ett lyckat NM! Melina och parkamraten Alva Johansen blev nordiska mästare på K2 200 meter (U18). Det blev även fyra silver för Melina: K1 500, K1 200, K2 500 och K4 200.