Jonny Blixt - Min historia

MIN HISTORIA - INTERVJU MED JONNY BLIXT 2017

Hur blev du intresserad av idrott överhuvudtaget?

Jag följde med min bror som hade börjat paddla i kanotskola. Jag var 9 år gammal och tyckte det var roligt med något annorlunda.

Varför valde du just det fältet inom idrott?

När jag gick i högstadiet hade jag svårt att välja vilken sport jag skulle satsa på för att allt var roligt. Samtidigt som jag paddlade kanot på sommaren spelade jag även fotboll. På vintrarna spelade jag både basket och bandy. Det var full fart med fyra olika sporter men tillslut valde jag att fortsätta med paddling.

Svårigheter/bakslag du har mött?

Svårigheter och hinder kommer alltid finns och uppstå vad man än gör. Speciellt när man försöker bli bäst i världen. Jag tror inte det finns någon som inte stöter på problem under sin väg mot toppen. Det kan handla om skador, socialt stöd eller händelser som gör att du kommer längre bort från ditt mål. Det viktiga är hur man agerar och tar lärdom av det som sker. Vägen till framgång är inte rak för någon utan det är ett virrvarr fram till målet.

Oväntade positiva erfarenheter?

Jag värderar positiva händelser väldigt högt så klart men det behöver inte vara de stora sakerna utan om du kan glädjas åt de små sakerna i livet kommer du att njuta mycket mer och bli mer positiv själv. Ta vara på alla saker som vi ibland tar för givet och njut av färden.

Vad har du för mål i din satsning?

Mitt stora mål är att ta medalj på OS 2020 i Tokyo. På vägen dit har jag flera delmål som både är stora och små. Det kan vara VM-medalj eller små saker som att bli smidigare och rörligare. Alla mina delmål handlar om att jag ska bli bättre och komma närmare mitt stora mål.

Finns det någon som hjälpt dig speciellt mycket eller som är din inspirationskälla?

Som motivation har jag flera bra idrottsmänniskor. Det är inte bara inom paddling utan kan vara andra idrotter. Jag ser upp till personer som är riktigt målinriktade och vågar satsa helt på det de tror på. Mitt största stöd har jag här hemma, min fru Carolin.

Dina övriga intressen?

Jag tycker om idrott i stort och tycker om att röra på mig även utanför paddlingen. Jag tycker också om att resa och uppleva olika kulturer och platser. Matlagning är något jag tycker är mysigt och roligt. Speciellt tillsammans med min fru när vi har hittat ett nytt recept och lagar en riktigt god middag tillsammans.

Jobbar du? Med vad i så fall?

Senaste tiden har jag inte haft någon anställning. Jag har jobbat lite extra som säljare. Jag försöker leva på min idrott för att hinna träna och tävla så mycket som möjligt.

Hur fick du först veta om våra produkter och sedan kom på att kontakta oss?

Jag har alltid haft intresse av mat och olika råvaror. I min träning och utveckling är maten och det jag stoppar i mig en viktig del. För att prestera på topp måste jag få i mig rätt saker och tillräckligt med alla ämnen för att utvecklas som bäst. Jag tror att naturliga produkter är det bästa för kroppen och hittade RÅ-juice på internet. Sedan såg jag dem i affärer och läste om de olika produkterna.

Att RÅ består av helt naturliga produkter tilltalar mig mycket. Jag ville gärna vara med och testa hur det påverkar en idrottsman och tog kontakt med Wellnox. Jag har testat flera produkter och några av dem jag använder mest är RÅ Koncentrat och RÅ Ingefära. RÅ Frisk tycker jag är riktigt god att ha som en lemonad när jag blir törstig.

Upplever du att våra produkter hjälper dig med din hälsa och/eller träning? I så fall hur?

Sedan jag började med rödbetskoncentrat har jag känt mig piggare och min ork har blivit bättre. Även min mage kommer i balans när jag dricker koncentratet.

För att hålla mig frisk dricker jag RÅ Ingefära som också har lite chili i sig. Ingefära är bra för immunförsvaret och chilin ger en liten extra kick som är nyttig och god.

Vad skulle du ge för råd till dina "följare" om din erfarenhet?

Mitt bästa råd att att hitta något man älskar att göra och göra det mycket.

Några ytterligare tips du vill dela med dig av om din träning?

Även om du inte siktar på att bli bäst i världen så tycker jag det är viktigt att träna för att hålla sig pigg och frisk. Att träna även om du är trött gör att du blir piggare om dagarna. Du orkar mer och kommer ha mindre ont i kroppen. Prioritera träningen och ge dig själv tid att träna. Alla hinner träna!

Någon "hemlighet" som gör skillnad i din karriär som idrottare?

Jag tror inte det finns någon hemlighet mer än att du måste våga satsa allt för att bli bäst. Förutom att du måste älska det du gör måste du vara villig att offra den du är i dag för den du vill bli imorgon.