RÅ Partner Julia Johansson

Julia Johansson


Satsar på att bli bäst inom skid­skytte. Tidsperfektionist som menar att det kan ta tid att nå sitt mål men att man ska ha kul på vägen.

Följ Julia >

MIN HISTORIA >

Julia har alltid tränat och varit aktiv. Vasalopps­åkande pappa bidrog nog till att skidskytte var det Julia fastnade för.

Julia läser natur­veten­skap och går skidskyttegymnasiet. Det blir tränings­läger både här hemma i Sverige och utomlands.

Hon åker på skidskyttetävlingar i hela Sverige och har också erfarenhet av tävlingar utomlands. Just erfarenheter är något som hon vill samla på sig. Tillsammans med bra träning, kost och sömn ska det leda till landslaget, hoppas Julia. Hon vill slåss om VM- och OS-medaljer i framtiden. RÅ-juicer tycker hon ingår i en bra kost. Hon har också märkt att de gör att hon är sjuk mer sällan och känner sig piggare.

Julia blev svensk ungdoms­mästare i springskytte 2015/2016. Hon har dessutom tagit 4 USM-silver och 3 USM-brons inom springskytte, rullskidskytte och skidskytte.

Denna vinter­säsong (2017/2018) tänker Julia framförallt satsa på tävlingarna i junior-SM. Det är de största skidskyttetävlingarna i Sverige för juniorer och både viktigt för karriären och kul. Hon har också planer på att tävla i SWE-cup­tävlingar och har som mål att komma på pallen i den totala SWE-cupen.

Att träffa andra tävlande med samma intresse tycker Julia är väldigt roligt. Man får vänner samtidigt som konkurrensen är hård i själva tävlingarna. När hon inte tränar, pluggar eller träffar kompisar gillar hon att fotografera och redigera bilderna.


Tillbaka till RÅ-Partner >

NYHETER

2017-08-26--27
På Hallstaberget i Sollefteå avgjordes SM i rullskidskytte. Julia tog brons i Sprint (damer 16/17) och silver i Distans (damer 16/17).