Frida Södermark - Min historia

MIN HISTORIA - INTERVJU MED FRIDA SÖDERMARK 2017


Hur blev du intresserad av idrott överhuvudtaget?

När jag var 28 år skulle vi springa ett 10 km långt motionslopp med jobbet. Jag hade aldrig sprungit en mil innan, men i samband med detta började jag i Tjalve och blev fast i löpningen.

Varför valde du just det fältet inom idrott?

Det var en slump baserad på ovanstående faktum.

Svårigheter/bakslag du har mött?

Då jag sedan dess ständigt har utvecklats och har löpningen som livsstil har jag lärt mig hantera mentala bakslag mycket på grund av att jag får energi av allt jag får uppleva i samband med löpningen i Sverige och utomlands. Men just nu ligger jag på toppen i min karriär och är medveten om att varje träningspass och tävling inte kan bli succé.

Oväntade positiva erfarenheter?

Att min första mil hösten 2006 nu har gjort att jag har fått delta i tre VM och har ytterligare ett 2018. Dessutom har jag blivit inbjuden till lopp i Kina, fått hålla träningskurs i Bagdad, sprungit 32 mil mellan Wien och Budapest bland många andra fantastiska upplevelser.

Vad har du för mål i din satsning?

Att satsa 100 % och vara kvar i landslaget så länge det går. Sedan kommer jag ägna mig ännu mer åt äventyrslopp runt om i världen.

Finns det någon som hjälpt dig speciellt mycket eller som är din inspirationskälla?

För mig är alla som går sin egen väg stora inspirationskällor.

Dina övriga intressen?

Resor, böcker och mat.

Jobbar du? Med vad i så fall?

Jag driver mitt eget företag Löparäventyret AB som erbjuder inspirationsföreläsningar på temat motivation, målfokus och inställning baserade på min egen resa. De vinnande strategier jag tillgodogjort mig som ultralöpare är saker alla har nytta av, oavsett idrottare eller inte. Har även skrivit två böcker på temat och anordnar en del resor.

Hur fick du först veta om våra produkter och sedan kom på att kontakta oss?

Jag är från Norrköping och är intresserad av bra produkter för kroppens prestation, och i synnerhet lokala. Jag vill hjälpa till att sprida bra grejer i mina kretsar. Kom i kontakt med RÅ redan vid uppstarten genom lokal media och nätverkande i stan. Har fått produktprover tidigare och hjälp vid olika event arrangerade av mig. Nu är det kul att få inleda ett större samarbete.

Upplever du att våra produkter hjälper dig med din hälsa och/eller träning? I så fall hur?

Jag dricker RÅ Koncentrat i samband med mina lopp och tycker att jag får en positiv effekt av dess nitrater. Dessutom tycker jag dryckerna ur det övriga sortimentet gör mig pigg och glad.

Vad skulle du ge för råd till dina "följare" om din erfarenhet?

Dricka RÅ Koncentrat i samband med idrottssatsningar och övriga drycker istället för glaset juice på morgonen. Gillar särskilt blåbärsdrycken.

Några ytterligare tips du vill dela med dig av om din träning?

Att se träningen som en upplevelse där man får uppleva mycket på vägen. Både under och i samband med träning. Att se motionen och idrottandet som en tävling mot sig själv där allt man gör har betydelse för att nå sina mål.

Någon "hemlighet" som gör skillnad i din karriär som idrottare?

Att jämvikt i livet är viktigt för mig. Att jag unnar mig att njuta av livet och inte bara äter, sover och tränar som många andra elitidrottare. Livet har så mycket andra värden som jag inte vill missa. Det ger mig energi att orka de omkring 20 timmarna i veckan som krävs för att ligga på min nivå.