Rickard Emilsson - Min historia

MIN HISTORIA - INTERVJU MED RICKARD EMILSSON 2017


Hur blev du intresserad av idrott överhuvudtaget?

Jag har alltid haft mycket energi och gillat att röra på mig. Har testat diverse idrotter från fotboll till kampsport.

Varför valde du just det fältet inom idrott?

I fotbollen var jag en av de löpstarkaste i laget och vann även skolmästerskap i löpning. Det man är bra på blir också roligt.

Svårigheter/bakslag du har mött?

Jag började satsa relativt sent i förhållande till mina konkurrenter vilket gjorde att jag började träna för hårt för tidigt. Har på grund av det tyvärr
haft mycket skadeproblem. Den värsta motgången hade jag dock 2015-2016 då jag drabbades av en TWAR-infektion. Tvingades då till ett träningsuppehåll på över 1 år.

Oväntade positiva erfarenheter?

De dagar kroppen svarar fantastiskt bra och det går att pressa sig och få ut allt resultatmässigt. Det är en riktigt skön känsla.

Vad har du för mål i din satsning?

Min målsättning är att vinna en senior-SM-medalj och få representera landslaget i till exempel Finnkampen.

Finns det någon som hjälpt dig speciellt mycket eller som är din inspirationskälla?

Har framförallt min första tränare i IK Hakarpspojkarna Anders Grönvall, LiU Elitidrotts Peter Holgersson samt min nuvarande klubb Tjalve IF Norrköping att tacka. Tar annars inspiration från alla möjliga håll, behöver inte vara idrottspersoner.

Dina övriga intressen?

Jag har en gård ihop med min bror och far som jag gillar att besöka. För tillfället håller jag på att ta jägarexamen. Umgås med nära och kära. Gillar även att hålla mig uppdaterad om aktiemarknaden.

Jobbar du? Med vad i så fall?

Arbetar på NFC (Nationellt Forensiskt Centrum) som handläggare/forensiker.

Hur fick du först veta om våra produkter och sedan kom på att kontakta oss?

Jag hade hört talas om de positiva effekterna av råsaft från rödbetor, i synnerhet för idrottare. Kollade upp om det fanns något företag i närheten, hittade då Wellnox och blev intresserad av de produkter som erbjöds.

Upplever du att våra produkter hjälper dig med din hälsa och/eller träning? I så fall hur?

Känner helt klart av en positiv effekt på prestationen när jag använder mig av Rå prestation(koncentrat). Har gjort mina bästa lopp när jag använt mig av RÅ Koncentrat inför tävling och i förberedande träning.

Vad skulle du ge för råd till dina "följare" om din erfarenhet?

Fokusera på det som är viktigt och undvik att göra för mycket samtidigt. Ta hjälp av personer i din närhet för att samla på dig kunskap om träning, kost etc.

Några ytterligare tips du vill dela med dig av om din träning?

Tänk långsiktigt och skynda långsamt. Löpning handlar om kontinuitet och att vänja kroppen vid en stor belastning. Huvudet vill oftast mycket mer än vad kroppen klarar.

Någon "hemlighet" som gör skillnad i din karriär som idrottare?

Effektivisera vardagen för att få mer tid för återhämtning.