Julia Johansson - Min historia

MIN HISTORIA - INTERVJU MED JULIA JOHANSSON 2017


Hur blev du intresserad av idrott överhuvudtaget?

Jag har alltid varit en väldigt aktiv och glad tjej. När jag var liten prövade jag massor av olika sporter, till exempel skidor, fotboll, karate, dans och rytmisk gymnastik. Så för mig har träning och att vara aktiv alltid funnits där från start.

Varför valde du just det fältet inom idrott?

Min pappa har åkt Vasaloppet 12 gånger och jag tror det är tack vare honom som jag från början fick mitt intresse för skidor. Med åldern så minskade intresset för vissa idrotter medan det ökade för just skidor. Men det var inte förrän jag prövade skidskytte i 10-årsåldern som mitt intresse ökade markant, och det var då jag visste att det är skidskytte jag vill syssla med.

Svårigheter/bakslag du har mött?

Jag har haft väldig tur med min skidskyttekarriär hittills. Jag har varit skadefri, endast små skador som skavsår på hälen har jag fått. Som sagt, jag har haft väldig tur och det är jag otroligt tacksam för.

Oväntade positiva erfarenheter?

Positiva erfarenheter är alltid bra att ha med sig. Genom att jag har tävlat i Sverige men även utomlands så har jag lite erfarenheter av hur det är att inte bara tävla i hemlandet utan även utomlands. Ju mer erfarenhet man har desto tryggare känner man sig, så för mig så är erfarenhet väldigt viktigt och något som jag vill bygga upp ännu mer.

Vad har du för mål i din satsning?

Mitt mål med min satsning är att jag ska bli så bra som möjligt. Jag vill bli mitt bästa jag inom skidskytte och förhoppningsvis räcker det ända fram till OS-medaljer och världseliten. Svart på vitt, jag vill bli bäst inom skidskytte.

Finns det någon som hjälp dig speciellt mycket eller som är din inspirationskälla?

Det finns personer som har stöttat mig otroligt mycket och det vet jag att de alltid kommer att göra, det är min familj. Mamma och pappa har hjälpt mig otroligt mycket, skjutsat mig till tävlingar, träningar, läger osv. De ger ett otroligt stöd och jag skulle aldrig klara det utan dem.

Dina övriga intressen?

Förutom skidskytte så tycker jag det är kul att vara med mina vänner och bara ta det lugnt och chilla med dem. Ett litet intresse jag har är att jag tycker om att ta kort och sedan redigera bilderna. Det är vad jag ägnar min fritid åt förutom plugg och skolarbeten.

Jobbar du? Med vad i så fall?

Jag har inget jobb men studerar naturvetenskapslinjen i Sollefteå i kombination med skidskyttegymnasiet. Där finns bra träningsmöjligheter och fantastiska lokaler.

Hur fick du först veta om våra produkter och sedan kom på att kontakta oss?

Jag såg en skidskyttetjej på Instagram där det stod att hon var tacksam för samarbetet med Wellnox. Så det var först där som mina tankar började komma om att jag också kanske skulle söka kontakt med er. Jag provade sedan en av era produkter och tyckte att det var bra. Då bestämde jag mig för att ta kontakt med er och det är jag väldigt glad för!

Upplever du att våra produkter hjälper dig med din hälsa och/eller träning? I så fall hur?

Jag har inte hunnit testa så många av era produkter, men det jag har hunnit märka är att jag är mindre sjuk och jag känner mig piggare. Med hjälp av era produkter får man i sig mycket vitaminer och mineraler som är bra för immunförsvaret.

Vad skulle du ge för råd till dina "följare" om din erfarenhet?

Jag skulle hälsa dem att resultat kommer inte av sig själv utan det kräver bra träning, sömn och kost. Dessutom skulle jag hälsa dem att det tar lång tid att bli bra men att det går om man bara fortsätter att kämpa och ha kul på vägen!

Några ytterligare tips du vill dela med dig om din träning?

Ha kul och träna bra! Försök att hela tiden sträva efter att utveckla dig själv så att du blir en bättre skidskytt.

Någon "hemlighet" som gör skillnad i din karriär som idrottare?

Jag är tidsperfektionist vilket gör att jag alltid är i god tid till tävlingar. Det påverkar även träningspassen, till exempel om det står att jag ska träna i 1,5 tim så ska jag träna i 1,5 tim, inte mindre! Om det däremot går över 1,5 tim så gör det mindre. Jag är väldigt noga med tid både på träningspassen men även i allmänhet.