RÅ-Partner Susanne Bornmar

Susanne Bornmar


Långdistanslöpare och system­utvecklare som gärna hittar på saker med familjen när hon är ledig. Hennes mantra är "Fokus, Glädje, Hållning".

Följ Susanne >

MIN HISTORIA >

Susanne började sent med löp­träningen. Som små­barns­mamma var det enklare att dra på sig löparskorna när tid fanns än att passa tider på grupp­tränings­pass eller i lagidrotter som tidigare.

Snart upptäckte Susanne att det gick väldigt bra och att hon var snabbare än hon trott, men först som 37-åring började hon träna mer resultatinriktat. På vägen har hon haft stort stöd av klubb­kompisarna, och hon har också lärt sig att vila och återhämtning är nödvändigt.

I Prag 2016 sprang hon sitt första marathon och blev bästa svenska, samma år tog hon DM-guld och veteran-DM-guld i 10 000 m, 5 000 m och terräng.

Susanne har sprungit många lopp, bland annat marathon och halv­maror, runtom i Sverige och fått fina placeringar. Det nya loppet Vasakvartetten 2017 vann hon stort tillsammans med tre andra tjejer.

Målen för 2018 är att hålla sig skadefri och kunna fortsätta springa halvmarathon och marathon på SM-nivå.

Susanne dricker bland annat RÅ Koncentrat och RÅ Balans. "Rödbetsjuicen gör mig starkare och uthålligare", säger hon.


Tillbaka till RÅ-Partner >

NYHETER


2017-08-19 Vasakvartetten
Vasakvartetten är ett nytt löplopp, ett stafettlopp på 90 km från Sälen till Mora.

Tillsammans med tre andra tjejer - Erika Bergentz (Thoren Track and Field Örebro), Josefin Gerdevåg (KFUM Örebro) och Erica Lech (Örebro AIK) bildade Susanne Bornmar (IK NocOut.se, Linköping) laget "Veterantjejerna".

Var och en i laget "Veterantjejerna" vann sin delsträcka och de vann damklassen stort och hade bara 10 herrlag före sig. Läs mer här >