Susanne Bornmar - Min historia

MIN HISTORIA - INTERVJU MED SUSANNE BORNMAR 2017

Hur blev du intresserad av idrott överhuvudtaget?

När jag var mammaledig med min andra dotter ville jag komma igång och träna igen. Då var löpningen lättillgänglig och enkel och krävde inte så mycket mer än ett par skor. Hade inte tid att ta mig till nåt gym, eller passa tider på gruppträningspass eller lagidrotter, som jag hållit på med mycket när jag var yngre.

Varför valde du just det fältet inom idrott?

Löpningen var lättast, enklast och smidigast. Blev även triggad av kollegor som skulle springa Blodomloppet. Då var det lätt att haka på.

Svårigheter/bakslag du har mött?

Det är lätt hänt att träna på för mycket och för hårt när det går bra. Man blir triggad och inspirerad. Men tyvärr har det lett till lite för hård träning i kombination med för lite återhämtning/vila. Då gäller det att man tar tag i det och lyssnar på kroppen innan det gått för långt.

Oväntade positiva erfarenheter?

Att jag faktiskt är en snabbare löpare än vad jag trodde var möjligt.

Vad har du för mål i din satsning?

Hålla mig hel och skadefri. Kunna fortsätta ligga på en hög nivå och springa halvmarathon och marathon på SM-nivå.

Finns det någon som hjälpt dig speciellt mycket eller som är din inspirationskälla?

Alla inom min klubb, IK NocOut.se, har på många olika sätt hjälpt och inspirerat mig. Hade aldrig kommit dit jag är om jag inte haft mina klubbkompisar.

Dina övriga intressen?

Baka, åka båt, åka skidor – både utför och på längden, umgås och mysa med mina barn och min man.

Jobbar du? Med vad i så fall?

Ja, jag är systemutvecklare på ett It-företag som heter Infor.

Hur fick du först veta om våra produkter och sedan kom på att kontakta oss?

Skulle köpa rödbetsjuice i butik då jag hört att det ska vara bra för prestationen. Att det blev just RÅ är nog en slump. Men blev sedan tipsad av en klubbkompis om att jag borde höra av mig till er.

Upplever du att våra produkter hjälper dig med din hälsa och/eller träning? I så fall hur?

Absolut. Rödbetsjuicen gör mig starkare och uthålligare. Om det är på grund av innehållet eller en placeboeffekt spelar ju inte så stor roll. Huvudsaken är att det hjälper. Nu vill jag inte vara utan min rödbetsshot innan tävling. Dumt att chansa liksom.

Vad skulle du ge för råd till dina "följare" om din erfarenhet?

Det är aldrig för sent att börja och man kan bli riktigt bra även om man inte är ungdom längre. Jag började löpträna mer resultatinriktat 2012, var då 37 år. Sprang då halvmaran på 1:38 och milen på ca 45 min. Nu, 5 år senare, som 42-åring (!) gör jag halvmaran på 1:23 och milen på 37:46.

Några ytterligare tips du vill dela med dig av om din träning?

Lyssna på kroppen och dig själv. Inspireras av andra, men det viktigaste är ändå att göra det som passar dig, din kropp, din knopp och ditt liv. Allt funkar inte för alla.

Någon "hemlighet" som gör skillnad i din karriär som idrottare?

Jag äter alltid mellis och har alltid ett bra mellanmål med mig till jobbet. Det är lika viktigt som att packa ner lunchlådan. För att jag ska se till att få i mig energi så att jag orkar träna och för att den energi jag får i mig är bra och vettig för mig.