Elisabeth Högberg


Snabb skidskytt i svenska skid­skyttelandslaget. Siktar på medaljer i VM och OS. "Stjärn­bagare" med tårtor som specialitet.

Följ Elisabeth >  

MIN HISTORIA >

Från början åkte Bettan, som Elisabeth kallas, skidor och spelade fotboll men hamnade sedan på skid­skytte­gymnasiet i Sollefteå.

Därefter har hon ägnat sig åt skid­skyttet på heltid, bosatt i Östersund.

Bettan har tillhört svenska skid­skytte­landslaget i flera år. De senaste säsongerna har hon blivit erbjuden en plats i A-landslaget men tackat nej för att fortsätta sin satsning med sin tränare Pär Svärdfeldt och Team Skididrott.

Hittills (2017) har Bettans satsning resulterat i 18 junior- och senior-SM-guld. Hon har även deltagit vid fem världs­mästerskap, ett OS, ett ung­doms-OS och två junior-VM.

Hennes ambition är att nå den absoluta världstoppen i skid­skytte och lyckas ta medaljer vid stora mästerskap som VM och OS.

Bettan dricker RÅ Koncentrat under tävlingssäsongen och RÅ Balans under tränings­säsongen.

Träning och tävling varvas med tårtbakning, och Bettan får ibland beställningar på exempelvis bröllopstårtor. Hon har varit med i "Hela kändis-Sverige bakar" i tv.
Tillbaka till RÅ-Partner >

NYHETER


Säsongsavslutning mars 2018

Läs Bettans månadsbrev - klicka här >

En bra avslutning på säsongen. Efter någon veckas vilande från tävlingar drar Bettan igång det nya träningsåret 30 april och laddar för en säsong med VM på hemmaplan.


Vinter-OS 2018

Det har varit en fantastisk månad för svensk del under OS, och skidskyttet har levererat något utöver det vanliga. Otroligt roligt!

Läs Bettans månadsbrev - klicka här >


2017-12-14
IBU-cupen, Obertilliach i Österrrike


Dagens Distanslopp resulterade i en 4:e-plats.

Bettan, Felicia och Ingela laddar upp.

2017-08-26--27
SM i rullskidskytte

I Sprinten på lördagen var Bettan nöjd med åkningen medan skyttet inte fungerade som förväntat. Hon slutade som 10:a.

På söndagen var det dags för Distans. Bettan var snabbast i startfältet men skyttet drog ner resultatet och hon blev 4:a, ett tiotal sekunder från bronset.