RÅ-Partner Tilda Johansson

Tilda Johansson


Glad skidskytt som gärna spelar fotboll när tillfälle ges. Kombinerar idrottssatsningen med naturvetenskapliga studier på skidskytte­gymnasium.

Följ Tilda >

MIN HISTORIA >

Idrottande föräldrar inspirerade Tilda till sportiga aktiviteter som barn. Fort­farande ligger fotboll henne varmt om hjärtat - hon har tidigare spelat i Skorpeds damlag - men hon satsar nu helt på skidskytte. 

Tilda har flera SM-medaljer inom skidskytte och rullskidskytte. Sommaren 2017 åkte hon STS Roll Cup, den officiella svenska cupen i rullskidor, och hon blev 2:a totalt av dam­juniorerna.

I junior-EM i Tjeckien i februari 2017 var hon yngsta svenska deltagaren. Det var en stor upplevelse, säger hon, att åka mot Europas bästa skidskyttar. Hon siktar på flera stora tävlingar i framtiden.

Kondition kommer inte av sig själv. Man måste kämpa, låta det ta tid och lyssna på kroppen för att bli bra - och ha kul under tiden, menar Tilda.

RÅ Balans och RÅ Koncentrat dricker hon för att få ut så mycket som möjligt av kroppen vid träning och tävling.


Tillbaka till RÅ-Partner >

NYHETER


2017-08-26--27
Tilda tog på söndagen silver i Distans (damer 18/19) på SM i rullskidskytte. Tävlingarna hölls på Hallstaberget i Sollefteå.