Ingela Andersson - Min historia

MIN HISTORIA - INTERVJU MED INGELA ANDERSSON 2017


Hur blev du intresserad av idrott överhuvudtaget?

Jag har vuxit upp med idrott, och som liten ville jag gärna testa så många idrotter som möjligt, något som inte blev hållbart i längden. Ju äldre jag blev desto mer koncentrerade jag mig därför på skidåkning och skidskytte, något jag ändå alltid visste att det var det jag helst ville hålla på med.

Varför valde du just det fältet inom idrott?

Jag höll på med många lagidrotter när jag var yngre, bland annat basket, fotboll och innebandy, men kom fram till att jag var lite för mycket vinnarskalle och klarade inte riktigt av idrotter där man var beroende av andras prestationer för resultatet. Därför passade skidskyttet mig bättre, som ju är en individuell idrott, men man får ändå lagkänslan genom att representera sitt land tillsammans med sina lagkompisar. Perfekt balans!

Svårigheter/bakslag du har mött?

Jag har genom hela min karriär varit väldigt sjukdomsbenägen och dragit på mig långvariga sjukdomar. Men mitt största hinder var förra OS-säsongen när jag tränade alldeles för hårt och inte lyssnade alls på kroppens signaler och blev övertränad. Jag fick då vila helt ett halvår, och det var mentalt väldigt jobbigt!

Oväntade positiva erfarenheter?

Jag måste ändå säga att när jag tog mig igenom min överträning så har den gett mig otroligt mycket erfarenhet, och jag har lärt känna min kropp mycket bättre. En annan viktig och stor erfarenhet var också när jag lyckades kvala in och fick åka min första masstart på Världscupnivå. Det var en enorm erfarenhet att få åka tillsammans med de allra bästa.

Vad har du för mål i din satsning?

Mitt mål för denna säsong är självklart OS i Pyeongchang. Och nästa år är det hemma-VM i Östersund. Då vill jag vara som allra bäst och gärna få med mig en medalj.

Finns det någon som hjälpt dig speciellt mycket eller som är din inspirationskälla?

Det finns så oerhört många som betytt mycket för mig i min satsning. Alla de tränare jag haft och sponsorer som stöttat mig. Men också framförallt min familj som alltid ställt upp för mig och stöttat mig.

Dina övriga intressen?

Jag är väldigt familjekär, så vänner och familj ligger mig oerhört varmt om hjärtat. Jag umgås mer än gärna med dem. Utöver det gillar jag att bara ta det lugnt och kolla serier mellan träningspassen.

Jobbar du? Med vad i så fall?

Jag är vid sidan av skidskyttet utbildad ekonom och fastighetsmäklare. Jag har dessutom jobbat lite på Fastighetsbyrån under sommaren i den mån det varit möjligt med min satsning. Det är en möjlighet jag varit jättetacksam att ha, och har verkligen varit givande och lärorikt för mig!

Hur fick du först veta om våra produkter och sedan kom på att kontakta oss?

Första gången jag var i kontakt med era produkter var faktiskt på Åsarna Skicenter där vi stannade på väg till en tävling. Av en slump fick vi där en RÅ Koncentrat då de hörde att vi var skidskyttar. Jag testade då och gillade det. Sedan är jag ju team-kompis med Bettan och visste därför att hon har kontakt med er, så jag valde att höra av mig till er.

Upplever du att våra produkter hjälper dig med din hälsa och/eller träning? I så fall hur?

Jag upplever att era produkter hjälper mig att hålla mig friskare, jag dricker RÅ Ingefära eller RÅ Frisk som en shot varje morgon för att hålla mig frisk. Dessutom dricker jag RÅ rödbetsjuice inför tävling som ett led i att optimera min prestationsförmåga. Jag tycker att det har en positiv effekt för mig och verkligen något som jag kan rekommendera.

Vad skulle du ge för råd till dina "följare" om din erfarenhet?

Jag dricker en RÅ Koncentratshot varje morgon i ungefär 10 dagar före första tävlingen. Det tycker jag funkar för mig om jag verkligen vill prestera på max.

Några ytterligare tips du vill dela med dig av om din träning?

Träna smart och lyssna på kroppens signaler. Det är viktigt att låta kroppen få vila också för att tillgodogöra sig träningen ordentligt. Och att absolut inte träna när man känner sig sjuk. Men annars klarar kroppen mer än man tror, och att pressa sig till max och verkligen utmana sig själv kan vara brutalt men känslan efteråt är värd att upplevas!