Jakob Karlsson


Triatlet som bor i Karlstad idag men fortfarande tävlar för Linköpings­klubben IK NocOut.se. Gillar också vintersporter.

Följ Jakob >

MIN HISTORIA >

Jakob har sysslat med många sporter men satsar sedan några år främst på triathlon och har utvecklats mycket inom både cykling, simning och löpning.

Vintersporter ligger honom fortfarande mycket varmt om hjärtat, och han har inte lagt längdskidorna på hyllan.

De tre senaste åren har Jakob varit topp-20 (kom senast på 14:e plats) i triathlon-SM Medel­distans. 2017 var ett bra år med resultat som 2:a på Borås triathlon, 1:a på Nocouts klubb­mästerskap i triathlon (klasserna Sprint och Olympisk distans), 1:a på Karlstad triathlon Medel­distans samt 2:a i ålders­gruppen 25-29 på Kalmar ironman, vilket gjorde att han kvalade till Ironman-VM på Hawaii.

Han är nöjd med sin insats i VM men kommer att vänta några år till nästa gång och främst satsa på pallplats i andra tävlingar under 2018, som Kalmar ironman, där han nu kommer att tävla i en lite tuffare åldersgrupp - AG 30-34, Borås triathlon samt Utö swimrun med klubb­kompisen Per Åhlin.

Jakob dricker RÅ Koncentrat, RÅ Balans och RÅ Ingefära. Om rödbets­juicen säger han att den gör nytta på hårda intervallpass, han orkar mer.

De senaste 10 åren har han jobbat som fukttekniker och inomhus­miljöutredare. Han tränar förstås mycket, och det är en fördel att sambon har liknande intressen. Friluftsliv, snowboard­åkning, matlagning och att umgås med kompisar gillar han också.
 

Tillbaka till RÅ-Partner >

NYHETER


2017-08-19
Kalmar ironman
Jakob kom 2:a i ålderklassen 25-29 år vilket gav en VM-biljett till Hawaii.