RÅ-Partner Marcus Åberg

Marcus Åberg


Att träna med kontinuitet och ha balans i livet är vägen mot målet att bli bättre och bättre, tycker Marcus, som nu satsar särskilt på marathon.

Följ Marcus >  

MIN HISTORIA >

Marcus fastnade för löpning efter att ha sysslat med olika idrotter under uppväxten. Som junior tävlade han i medel­distans, men efter en skade­period började han springa längre distanser - från 5 000 m och upp till först halv­marathon och sedan även marathon. Han springer både på bana och landsväg.

Under 2017 kom han 7:a på 10 000 m i SM, han sprang halvmarathon i Sverige med topp-10 som resultat och blev 6:a i marathon i Sverige. På Frankfurt Marathon slog han sitt personbästa och blev näst bäste svensk i mål.

Efter några år i Stockholm har nu Marcus, tillsammans med sin sambo, flyttat tillbaka till Norrköping, men han tävlar fortfarande för Hässelby SK.

Marcus nuvarande mål är att komma med i EM-laget och springa marathon i Berlin, och han vill förstås bli så bra som möjligt oavsett om han åker till Berlin eller inte. Att fokusera på en individuellt anpassad träning kommer att ta honom långt. Han vill också se vad RÅ-juicerna kan göra på vägen.


Tillbaka till RÅ-Partner >

NYHETER


2017-10-29
Frankfurt Marathon
Marcus var näst snabbaste svensken, han kom på 37:e plats och slog sitt personliga rekord.
Se artikel här >