Viktor Brännmark - Min historia

MIN HISTORIA - INTERVJU MED VIKTOR BRÄNNMARK 2018

Hur blev du intresserad av idrott överhuvudtaget?

Det var min tre år yngre syster som ville börja med längdskidåkning. Hemma i Älvsbyn fanns det inte så många andra vinteraktiviteter att syssla med. När jag var 9 år gjorde jag min tävlingsdebut och blev sist (med marginal). Tävlingen måste ändå gett mersmak och nu 16 år senare är jag väldigt glad att jag fortsatte tävla.

Varför valde du just det fältet inom idrott?

Jag spelade fotboll och tävlade i orientering länge. Lagsport var ingenting för mig och orientering krävde för mycket koncentration. Längdskidor var mer simpelt, ta dig från punkt A till punkt B så fort som möjligt och se till att bli rejält trött. Det passade mig utmärkt.

Svårigheter/bakslag du har mött?

Har gjort väldigt många dåliga lopp och haft rejäla formsvackor genom åren. MEN! De gånger man presterar på topp och överträffar sig själv är det värt varenda bakslag man haft.

Oväntade positiva erfarenheter?

Mina närmaste vänner har jag fått via längdskidåkningen. Många oväntade vänskaper som jag säkerligen inte hade fått utan idrotten.

Vad har du för mål i din satsning?

Mästerskapsmedalj.

Finns det någon som hjälpt dig speciellt mycket eller som är din inspirationskälla?

Mina ungdomstränare Erik Jonsson och Rikard Larsson har jag att tacka för väldigt mycket. Den idol och inspirationskälla jag haft under mina seniorår är Sven-Åke Lundbäck.

Dina övriga intressen?

Väldigt (väldigt) filmintresserad. Intresserad av design och besatt av Oakley-glasögon.

Jobbar du? Med vad i så fall?

Jag har det stora privilegiet att ha min idrott som arbete.

Hur fick du först veta om våra produkter och sedan kom på att kontakta oss?

Jag hörde talas om rödbetan och nitratets effekt för flera år sedan och har sedan dess druckit rödbetsjuice inför i princip varje tävling. Jag har köpt Wellnox RÅ-produkter på vår lokala ICA-butik och ett samarbete mellan oss kändes väldigt naturligt och givande.

Upplever du att våra produkter hjälper dig med din hälsa och/eller träning? I så fall hur?

Vetenskapen säger att nitrat är en naturlig prestationshöjare och jag vill prestera så bra som möjligt. Jag tror att rödbetan kan hjälpa mig att kapa de där extra sekunderna som behövs för att stå högst upp på pallen.

Vad skulle du ge för råd till dina "följare" om din erfarenhet?

Försök ha ett syfte med varje träningspass, några nyckelord som ska prägla detta träningstillfälle. Variera din träning, och har du ont någonstans så lyssna på din kropp, kanske finns det andra träningsformer som fungerar för tillfället.

Några ytterligare tips du vill dela med dig av om din träning?

Periodisera träningen och bryt mönster, kroppen anpassar sig fort!

Någon "hemlighet" som gör skillnad i din karriär som idrottare?

Träningspassen är prio ett och jag tränar för min egen skull. Jag ger min kropp de bästa förutsättningarna att lyckas, till exempel att dricka rödbetsjuice inför tuffa träningspass.