Ellinor Sjöström - Min historia

MIN HISTORIA - INTERVJU MED ELLINOR SJÖSTRÖM 2018

Hur blev du intresserad av idrott överhuvudtaget?

Som liten provade jag på allt möjligt - jazzdans, konståkning, fotboll, segling, jujutsu - innan jag fastnade för friidrott och då främst kortdistanslöpning.

Varför valde du just ditt fält inom idrott?

Jag har alltid gillat att springa och hade aldrig tid att gå som ung ;) I vuxen ålder fick jag problem med mina knän, och 2010 fick jag diagnosen ledgångsreumatism, vilket ledde till att jag fick ställa löparskorna på hyllan för gott. Istället blev gymmet och framförallt kettlebells min räddning. Sedan januari 2016 tränar jag kettlebells på Fysiocenter Kettlebell Club.

Svårigheter/bakslag du har mött?

Första gången jag testade GS-teknik (kettlebells) tänkte jag att det här var alldeles för mycket krånglig teknik för mig. Men efter att jag provat på några gånger så blev jag fast.

Oväntade positiva erfarenheter?

Förutom alla trevliga träningskompisar så har jag inte haft ett enda skov med svullna knän, som reumatismen ger, sedan jag började med kettlebells. Det sista hade jag i november 2015. Det är jag väldigt glad för. Det är som att vinna högsta vinsten. Jag behöver inte heller ta mina bromsmediciner lika tätt som innan.

Vad har du för mål i din satsning?

Jag är egentligen ingen tävlingsmänniska, men när man väl står där så vill man ju göra sitt bästa och utveckla sig själv. Men de personliga resultaten överskuggar placeringen. Känslan kommer tillbaka från när jag körde friidrott som ung. Ibland undrar man varför man egentligen står där? Man kliver utanför sin komfortzon, ensam på plattformen i sin egen bubbla. Men känslan efteråt när man presterat är helt oslagbar. Mitt nästa mål är att lyfta med 2x16 kg under 2018.

Finns det någon som hjälpt dig speciellt mycket eller som är din inspirationskälla?

Per Olhans, som är min coach, och alla mina träningskompisar på Fysiocenter Kettlebell Club har alltid stöttat mig och betyder väldigt mycket för mig.

Dina övriga intressen?

Att resa och uppleva nya saker, jag älskar havet och formgivning av alla olika slag.

Jobbar du? Med vad i så fall?

Jag arbetar med marknadsföring och information som kommunikations­ansvarig på Dalatrafik som har samordningsansvar för all kollektivtrafik i Dalarna.

Hur fick du först veta om våra produkter och sedan kom på att kontakta oss?

Det var via min coach Per som berättade att han brukade ladda upp inför tävlingar med rödbetsjuice. Sedan förmedlade Johanna Hultman kontakten med er inför Marathon-VM i kettlebell i Italien.

Upplever du att våra produkter hjälper dig med din hälsa och/eller träning? I så fall hur?

Jag använde RÅ Rödbetskoncentrat inför tävlingarna under Marathon-VM i Italien (november 2017) och tycker det gav mig extra uthållighet, vilket resulterade i två guldmedaljer.

Vad skulle du ge för råd till dina "följare" om din erfarenhet?

Rödbetsjuice är det där lilla extra som behövs för att orka, det är verkligen ypperligt för uthållighetssporter.

Några ytterligare tips du vill dela med dig av om din träning?

Kettlebells kombinerar kondition med styrka och är en otroligt allsidig sport. Känslan i kroppen efter ett kettlebellspass är oslagbart, som en vitamininjektion för kropp och själ.

Någon "hemlighet" som gör skillnad i din karriär som idrottare?

Hemligheten är att vara omgiven av omtänksamma, stöttande och roliga människor. Det är viktigt att få skratta både i och utanför träningslokalen :)