Rebecka Bergkvist - Min historia

MIN HISTORIA - INTERVJU MED REBECKA BERGKVIST 2018

Hur blev du intresserad av idrott överhuvudtaget?

Har alltid varit sportintresserad sedan barnsben, spelat fotboll, ridit och så slutligen började jag med skyttet. Men hade jag fått välja något annat så hade jag velat testa vingarna ordentligt i en simbassäng, på en friidrottsanläggning eller kanske på längdskidor! Det hade nog varit riktigt roliga idrotter att utöva.

Varför valde du just det fältet inom idrott?

Att det blev skytte kommer nog till stor del från min uppväxt med min pappas jakt- och skytteintresse. Det är något som följt mig hela livet. Fotbollen fick jag tyvärr lägga ner delvis pga knäskador, då var det bra att ha en annan sport att engagera sig mer i, lerduveskytte är på så vis helt fantastiskt!

Svårigheter/bakslag du har mött?

Svårigheter kommer ju tyvärr ibland. I skytte dyker det väl mestadels upp när det mentala sviktar … Det kan hända under vilken träningsperiod eller tävling som helst, och det är något man bara ska jobba sig igenom så man hittar tillbaka så fort som möjligt. Svårt att sätta fingret på något konkret, mer än att jag såklart varit besviken många gånger men det är sånt man glömmer av när det går bra igen.

Oväntade positiva erfarenheter?

Oväntat att man som människa är kapabel till att göra nästan precis vad som helst bara man jobbar hårt, är målmedveten och vill syssla med den idrott man valt. Det är väldigt häftigt!

Vad har du för mål i din satsning?

Jag har väl egentligen redan uppnått mina mål eller drömmar som hittills varit de allra största. Men eftersom jag inte har någon plan på att sluta just nu så gäller det att hitta nya målbilder. Det allra största och övergripande målet har alltid varit att jag ska ha kul på skjutbanan. Då behöver man inte fundera så mycket över att hitta inspiration och motivation. Roligt är bra men ännu bättre är att bra är riktigt roligt!

Finns det någon som hjälpt dig speciellt mycket eller som är din inspirationskälla?

Många människor runt mig har bidragit med enorm hjälp, inspiration hittar jag från många andra idrottare … som kämpat och slitit länge och är på toppen av sin förmåga, det där med riktiga vinnarskallar är häftigt!

Dina övriga intressen?

Jakt är ett stort intresse jag har och som jag är uppväxt med. Jag gillar också att hänga en del på gymmet i perioder, det är skönt att svettas och att ta i!

Jobbar du? Med vad i så fall?

Har under två år studerat till redovisningsekonom, tar examen i maj så därefter väntar nytt kapitel med nytt jobb med nya utmaningar. Det ska bli kul!

Hur fick du först veta om våra produkter och sedan kom på att kontakta oss?

En skyttevän arbetar hos Er på Wellnox, han berättade lite om produkter och vad Ni på Wellnox gör. Jag blev intresserad och tänkte att det tåget kan vara värt att ge en chans och testa!

Upplever du att våra produkter hjälper dig med din hälsa och/eller träning? I så fall hur?

Har tyvärr inte testat så mycket ännu, men ser verkligen fram emot att göra det och se hur kropp och knopp påverkas, framförallt på skjutbanan! Jag tror att det kan ge positiva effekter.

Vad skulle du ge för råd till dina "följare" om din erfarenhet?

Man blir aldrig bra på något genom att ta genvägar. Det gäller att jobba lika hårt som man vill bli bra. Vill man bli jättebra, ja då får man också jobba jättehårt, sedan hur man ska ”jobba” - det är kanske lite mer individuellt.

Några ytterligare tips du vill dela med dig av om din träning?

Ibland kan det vara bra att bryta mönster för att kunna utvecklas. Göra något helt annat och fundera mycket över hur man kan förbättra sina svagheter. Det kanske inte alltid är på skjutbanan som den träningen ska göras.

Någon "hemlighet" som gör skillnad i din karriär som idrottare?

Min glädje till skyttet och envisa personlighet är inte någon större ”hemlighet” men troligtvis de två viktigaste faktorerna till mina största framgångar hittills i min karriär som idrottare.