RÅ-Partner Rebecka Bergkvist

Rebecka Bergkvist


Envis lerduveskytt uppväxt i Fåglum. Utnämnd till årets skytt 2017. Gillar också att jaga och gymma.

Följ Rebecka >

MIN HISTORIA >

Rebecka började tävlingsskjuta i Sporting 2006. I dag och sedan ett antal år tillbaka tävlar hon i svenska lands­laget.

Sporting är en av ett par olika skytteformer som man kan träna och tävla i inom lerduveskytte, och det finns flera tävlings­grenar i sporting.

Rebecka har vunnit 13 st SM-guld totalt i de olika sportinggrenarna, tre av dem under 2018 i Compak Sporting, Fitasc Sporting respektive Engelsk Sporting. I Fitasc Sporting 2016 blev hon världs­mästarinna, och både 2017 och 2018 tog hon VM-silver i samma disciplin. Just nu är hon regerande skandinavisk mästarinna i Compak Sporting.

Planen för säsong 2018 är EM i Compak Sporting (i Cypern i början av maj) och VM i Fitasc Sporting (i Frankrike i juli). Delar av säsongen är fortfarande under planering.

Rebecka är också jaktintresserad sedan barnsben. Hon gillar dessutom att träna på gym periodvis. RÅ-juice med rödbeta och lingon ger "extra power" till kroppen, tycker hon. Tror också att "knoppen" påverkas positivt, och mental styrka är viktigt inom skytte.

Två av tre barn i Sverige rör sig för lite. Därför har Rebecka valt att bli ambassadör för Svenska Spels och Riksidrottsförbundets satsning för att få fler i rörelse.


Tillbaka till RÅ-Partner >

NYHETER


Juli 2018

Rebecka tog SM-guld i Fitasc Sporting.

2018-07-12--15

VM-silver till Rebecka

VM i Fitasc Sporting avhölls i St. Lambert ett 10-tal mil nordost om Paris.