RÅ-Partner Nicolina Lindqvist

Nicolina Lindqvist


Skidskytt som läser kriminologi på universitetet.

Följ Nicolina >

MIN HISTORIA >

"En spännande idrott där jag får kombinera uthållighet och precision", tycker Nicolina om skidskytte.

Säsongen 2013/2014 tog Nicolina sina första JSM-medaljer. Sedan dess har det blivit ett flertal medaljer i JSM, varav två guld. Hon har deltagit i ungdoms-OS och junior-EM, nu senast i Nove Mesto i Tjeckien 2017. Två somrar har hon åkt till USA för att tävla i Nordamerikanska mästerskapen, och därifrån har hon tre guld­medaljer, varav två från både sprint och jaktstart 2017.

Under säsongen 2016/2017 har Nicolina dessutom vunnit JSM jaktstart i Lima och i JSM i Öster­sund kommit 2:a i stafett och 3:a i distans. I Swecup 1 distans och i Swecup 7 sprint blev hon 3:a båda gångerna, liksom i Swecup-totalen i åldersklassen D 20-21. I denna ålderklass är hon rankad 2:a. I JSM i rullskideskytte distans i Boden kom hon på en 3:e-plats.

Under 2018 går Nicolina upp i seniorklassen.

"Hårt arbete lönar sig", säger Nicolina. Hon tycker också att RÅ-juicer är i toppklass och ger henne en positiv effekt.


Tillbaka till RÅ-Partner >

NYHETER


2018-03-24--26 SM i Hede

Helgen började med en singlemix-stafett där Nicolina klassade upp sig och tillsammans med sin klubbkompis Victor Olsson kom på en fjärdeplats.

Efter ett hyfsat lopp på lördagens sprint lyckades hon sedan på jaktstarten köra upp sig till en 2:a-plats tack vare bra åkning och stabilt skytte, och hon kunde avsluta säsongen med en JSM-medalj.