RÅ-Partner Oliver Angelsiöö

Oliver Angelsiöö


Längdskidåkare med sporten som livsstil. Kopplar av med dans eller hjärngympa.

Följ Oliver >

MIN HISTORIA >

Oliver kommer från Uppsala och går nu sitt tredje år av fyra på Mora skid­gymna­sium. Han tävlar i längd­skidor för sin moderklubb Storvreta IK skidor.

Att han började åka längdskidor beror på att han följde med sin äldre syster till hennes träningar.

Han började själv träna och tävla, och vid 11 års ålder, när han åkte sin andra tävlingssäsong, insåg han att han verkligen ville satsa på sporten.

När Oliver skulle välja gymnasium var valet solklart. Längdskid­åkningen var mer än en hobby, han ville att den skulle ingå i hans livsstil. Han sökte och kom in på Mora skidgymnasium, och han är mycket nöjd med sitt val.

Till säsongen 2018-2019 är planeringen ungefär 850 timmars träning (ungefär 17 timmar i veckan), men Oliver har inte kunnat träna den tänkta sortens träning då han opererades i axeln i höstas och var tvungen att stå över säsongen 2017-2018 på grund av det. Med anledning av operationen har Oliver fått hjälp med upplägg för alternativ träning så att han har fått tid att träna upp de delar som han tidigare har varit sämre på. På så sätt har inte skidsäsongen 2017- 2018 varit förlorad.

Olivers närmaste mål är att träna på ordentligt inför rullskids­säsongen 2018, som pågår mellan maj och början av oktober, efter­som han missade längdskids­säsongen 2017-1018 och verkligen vill göra en satsning - han har en chans att komma med i junior­landslaget i rullskidor. Rullskids­säsongen 2017 låg han fyra i den svenska rullskidscupen inför sista tävlingen som han tyvärr inte kunde delta i då han två dagar innan hade opererats.

Inför säsongen 2018-2019 kommer Oliver att satsa på både skid­orienteringen och vanliga längdskidor så gott det går. Han har även chans att komma med i juniorlandslaget i skid­orientering men är först och främst skidåkare, därför kommer satsningen i första hand att vara fokuserad på längd­skidor under vinterhalvåret.


Tillbaka till RÅ-Partner >

NYHETER


2018-08-04 Roslagen Open Championship

Oliver tävlade i rullskidor, klassen H21 15,9 km klassisk stil, och tog en andraplats.