Oliver Angelsiöö - Min historia

MIN HISTORIA - INTERVJU MED OLIVER ANGELSIÖÖ 2018

Hur blev du intresserad av idrott överhuvudtaget?

Mitt intresse för idrott började när jag fick se min syster spela innebandy och jag tyckte att det såg väldigt intressant men framför allt kul ut, och då ville jag också spela.

Varför valde du just det fältet inom idrott?

Det startade med att min syster började med längdskidor och då blev det så att jag följde med på lite träningar då och då. Tillslut började jag gå på varje träning och i och med det så började jag tävla också.

Svårigheter/bakslag du har mött?

Jag har haft småstressiga och jobbiga perioder i livet som alla andra men de har oftast gått över relativt fort och smärtfritt, men jag har såklart även fått uppleva tuffare perioder så som att min hund som var mig väldigt nära gick bort sommaren innan jag började på skidgymnasium. Men de bakslag som har tagit hårdast på mig kom samtidigt och det var:

Jag har haft problem med min axel i ungefär 4 år. Det gjorde att jag inte kunde tävla på min maxkapacitet och det gjorde i sin tur att mina resultat sjönk jämfört med hur de var innan jag fick problemet. Den senaste säsongen har även uteblivit på grund av att jag tillslut fick operera i axeln för att se vad som verkligen var problemet.

Innan operationen var det helt okänt vad problemet var trots att jag hade besökt massor av specialister, ortopeder, sjukgymnaster och röntgenpersonal. Det var även tufft att efter operationen bara sitta hemma i lägenheten och undvika allt för att inte skada mig igen medan de andra var ute och spelade fotboll, kastade frisbee, sprang fina rundor och kunde vara ute och umgås med varandra. Eftersom jag inte kunde vara med de andra på gymnasiet på träningar och tävlingar så började jag känna mig väldigt utstött och bortglömd.

Jag hade samtidigt en tuff period då min farfar gick bort, och det var även under tiden då jag inte fick göra någonting med min axel så det kändes verkligen som att allt gick emot en under den tiden i livet. Jag gick ner väldigt mycket i vikt och pratade inte med någon, så alla mina kompisar blev oroliga över mig och att jag var så undernärd. Jag orkade inget och ville inte göra något under den perioden. Men det blev bättre med tiden och jag kom tillbaka mer och mer till mitt normala jag.

Oväntade positiva erfarenheter?

Jag har fått väldigt många vänner som jag aldrig skulle ha mött om jag inte hade börjat med min idrott. Jag skulle inte heller ha sett så mycket av världen som jag har gjort om jag inte hade hållit på med min idrott.

Vad har du för mål i din satsning?

Jag vill såklart det som alla andra som satsar på idrotten vill och det är ju att bli bäst i världen på den, men jag har samtidigt som mål att försöka dra in mer folk i idrotten så att den kan växa och få många fler som är aktiva runtom i hela Sverige.

Finns det någon som hjälpt dig speciellt mycket eller som är din inspirationskälla?

Min familj har alltid hjälpt mig i alla lägen. De har alltid fått mig att resa mig efter varje bakslag. Jag har även en del vänner som har hjälpt mig när jag har varit i Mora eller någon annanstans då min familj inte har kunnat vara närvarande.

Dina övriga intressen?

Jag gillar att dansa när jag får tid till det. Tycker att det är skönt att röra på sig utanför idrotten och så gillar jag att lyssna på musik så det blir två flugor i en smäll. Annars har jag ungefär samma intressen som alla andra. Jag gillar att umgås med kompisar, gillar att titta på serier/filmer. Lägga pussel och lösa korsord gör jag gärna när jag känner att jag vill ta det lite lugnt. Tycker verkligen om att spela alla sorters olika spel.

Jobbar du? Med vad i så fall?

Jag jobbar mestadels bara på olika event, som Vasaloppet till exempel, och då har jag enbart stått och sålt med olika märken.

Hur fick du först veta om våra produkter och sedan kom på att kontakta oss?

Jag har länge sett produkter från er på olika event och det var väl så jag fick reda på era produkter. Det var genom ett av dessa event som jag fick upplysningen om att jag kunde ta kontakt med er på Wellnox.

Upplever du att våra produkter hjälper dig med din hälsa och/eller träning? I så fall hur?

Jag har bara använt dem vid några enstaka tillfällen ännu, men jag har tyckt att det har känts som att de har hjälpt mig vid dessa tillfällen. Jag har känt att jag har klarat av att hålla en högre intensitet under tävlingsmomenten, och de har även höjt mig mentalt sett inför tävlingarna.

Vad skulle du ge för råd till dina "följare" om din erfarenhet?

Man ska inte ge upp för att det kommer motgångar. Man ska analysera vad som hände och ta med sig det positiva och även ta det mer som en lärdom än ett hinder. Sedan även att allt i livet aldrig kommer bli helt som du har tänkt dig, och att allt inte alltid kommer kunna gå så som du vill att det ska gå. Man ska aldrig heller bara ta den lätta vägen, man lär sig oftast mer om man tar den vägen som har lite mer hinder.

Några ytterligare tips du vill dela med dig av om din träning?

Det enda jag riktigt kan säga är att man aldrig ska ge upp. Den som inte ger upp kommer i slutändan bli den som har fått med sig mest från resans gång.

Någon "hemlighet" som gör skillnad i din karriär som idrottare?

Försöker alltid hitta det positiva i allt för att inte fastna i en ond spiral av dåliga tankar. Blir lättare att även kunna se det som inte gick bra som en lärdom på detta sätt för mig.