Hanna Rydström - Min historia

MIN HISTORIA - INTERVJU MED HANNA RYDSTRÖM 2018

Hur blev du intresserad av idrott överhuvudtaget?

Jag har sedan jag kunde gå varit väldigt aktiv. Att sitta still har aldrig varit min grej. Mitt första möte med hästar var vid 3-årsåldern då jag började på ridskola. Sedan dess har hästar alltid legat mig varmt om hjärtat, men mitt sug efter nya äventyr gör att jag ständigt får möjlighet att pröva nya idrotter.

Varför valde du just det fältet inom idrott?

Jag valde hästar då jag fick möjligheten att rida en av min farfars ponnyer. Man kan säga att jag föddes in i det.

Svårigheter/bakslag du har mött?

Jag har under åren varit väldigt skadedrabbad. Har brutit båda benen vid avramling från häst, dragit av korsband, fått axeln ur led och för 3 år sen en tuff fraktur i foten som fortfarande begränsar min rörlighet.

Oväntade positiva erfarenheter?

Alla härliga vänner som man lär känna i annorlunda miljöer. Hade jag inte utövat idrotter eller haft en massa fritidsintressen hade det varit svårt att träffa olika människor, och det är något som jag tycker är väldigt viktigt för egen personlig utveckling.

Vad har du för mål i din satsning?

Mina mål just nu är att fortsätta ha en frisk och sund kropp som orkar bära mig dit jag vill. Fortsätta tävla och utvecklas tillsammans med min häst. Jag vill under 2019 göra flera fjällvandringar och kommer att lägga stort fokus på att träna upp kroppen inför detta i vinter. Jag vill även starta i ett MTB-lopp under nästa år.

Finns det någon som hjälpt dig speciellt mycket eller som är din inspirationskälla?

Egentligen inspireras jag inte så mycket av någon speciell idrottare. De jag inspireras av är föräldrar och familjer som trots jobb och vardagspussel ser till att träna och vara ute i naturen. Så vill jag att min familj i framtiden också ska vara.

Dina övriga intressen?

Jag tränar crossfit när tiden räcker till. Med häst, hund, boende och jobb händer det ibland att tiden inte riktigt räcker till. När jag väl får en ledig helg över tar jag med mig sambon ut i skogen och njuter av lugnet och den sprakande lägerelden.

Jobbar du? Med vad i så fall?

Till vardags jobbar jag som planerare/leveransansvarig på en bilverkstad. Ett jobb som det alltid är full fart på, jag får ta mycket eget ansvar och det är stor variation, passar mig toppen. På helgerna eller vid behov jobbar jag på Fejan Outdoor, det är världens mysigaste ställe ute på ön Fejan i Norrtäljes skärgård. Där driver vi Glamping i canvastält samt kajakuthyrning, guidade turer m.m.

Hur fick du först veta om våra produkter och sedan kom på att kontakta oss?

Jag har alltid varit nyfiken av era produkter, egentligen sedan lanseringen, och i de ICA-butiker där jag bor har de alltid haft ett stort sortiment av just era produkter så då har jag testat att köpa hem några flaskor. När jag väl gillade produkterna så pass mycket som jag gör så var det ett enkelt val att just kontakta er.

Upplever du att våra produkter hjälper dig med din hälsa och/eller träning? I så fall hur?

Ja, jag känner att min kropp verkligen kommer igång. RÅ Frisk har många gånger räddat mig från hemska förkylningar, och under de perioder jag tränar hårt dricker jag RÅ Balans.

Vad skulle du ge för råd till dina "följare" om din erfarenhet?

Att vara ute mer, njut av naturen. Testa att sova ute på nya spännande platser. Ta med middagen i matlåda och ät den ute i skogen. Gör allt det där du annars aldrig hade gjort.

Några ytterligare tips du vill dela med dig av om din träning?

All träning är bra träning, oavsett hur lite. Det viktigaste är att du gör något.

Någon "hemlighet" som gör skillnad i din karriär som idrottare?

Jag kan inte skryta och säga att jag är unik, däremot vill jag påstå att jag aldrig ger upp. Trots mina skador så fortsätter jag alltid kämpa, och jag är fast besluten att jag ska övervinna smärtan och klara allt det där som läkarna säger att jag inte kommer kunna göra.