RÅ-Partner Elmina Saksi

Elmina Saksi


Långdistanslöpare som inspirerar till löpning och rörelse. Tipsar andra småbarnsföräldrar om att involvera barnen i träningen.

Följ Elmina >   

MIN HISTORIA >

Elmina Saksi är långdistanslöpare och jobbar som dietist, kostföreläsare, lopparrangör för VikboVändan, gymnasielärare, PT och hälsopedagog.

Hittills (oktober 2018) har hon sprungit nio marathon, och den bästa upplevelsen hade hon den 18 augusti då hon vann Jönköping Marathon. Uppladdningen bestod bland annat av rödbetsjuice.

Träningen inför Berlin Marathon gick enligt plan fast sommaren var varm. Den 16 september var det dags, och hon klarade målet hon haft - att springa distansen under 3 timmar innan hon fyller 40 år. Resten av året kommer hon att fortsätta att springa lopp - hon vill hela tiden fortsätta utvecklas och är övertygad om att toppen inte är nådd.

Elmina gillar att tävla, och förra året kom hon upp i 40 lopp totalt, men som komplement gillar hon också att springa utan press, som i fjällen eller i skogen. Då lämnar hon ofta gps-klockan hemma.

Kosten är viktig för Elmina då hon försöker leva som hon lär. Sömnen och träningstiden kan hon inte alltid styra över som småbarns­förälder, men maten planerar hon väl.

För Elmina är det viktigt att inspirera andra till löparglädje, och hon anordnar lopp, VikboVändan och Run of Hope, löpgrupper och löpevent som LöparLördagDeluxe ett par gånger om året. Hon ingår i ASICSFrontRunner, en löpar­community som syftar till att inspirera andra till rörelse.


Tillbaka till RÅ-Partner >

NYHETER


2018-08-18 Jönköping Marathon

Elmina Saksi vann helmaran på damsidan med tiden 3:08:44.

Klicka här för att se mer > https://www.jnytt.se/article/bildspel-live-fran-jonkoping-marathon/