Anna Dahlgren Rosén - Min historia

MIN HISTORIA - INTERVJU MED ANNA DAHLGREN ROSÉN 2018

Hur blev du intresserad av idrott överhuvudtaget?

Idrott har alltid varit en stor del av mitt liv. Jag har testat väldigt många olika idrotter, bland annat dans och friidrott. Men orientering är den idrott som jag alltid varit mest intresserad av och satsat mest på.

Varför valde du just det fältet inom idrott?

Min familj är orienterare och tog med mig på träningar och tävlingar när jag var liten, och jag insåg tidigt att det var det jag ville hålla på med. Jag har alltid varit intresserad och motiverad till att utvecklas och lära mig mer.

Svårigheter/bakslag du har mött?

Den största svårighet jag mött som idrottare är min astma och pollenallergi som besvärat mig framförallt på våren. Sedan 1,5 år tillbaka har jag fått vaccin mot allergier och har bättre mediciner så att jag ska kunna prestera bra året runt, och det funkar. Jag är väldigt tacksam för den hjälp jag har fått.

Oväntade positiva erfarenheter?

Som ungdom tog jag guld och silver på USM i långdistans/sprint och stafett. Som junior tog jag ett SM-silver och många topp 10-placeringar på SM. Nu är jag förstaårssenior, vilket är lite tuffare. Det är ett stort steg då man utvecklas under lång tid som orienterare. Jag känner mig jättemotiverad och känner att jag närmar mig.

Vad har du för mål i din satsning?

För mig har det alltid varit viktigast att genomföra en sund och långsiktig träning för att nå så långt som möjligt inom orienteringen. Att få känna att jag utvecklas är den bästa känslan, och den jobbar jag hårt för och hoppas att det räcker väldigt långt.

Finns det någon som hjälpt dig speciellt mycket eller som är din inspirationskälla?

Jag har stöttande och engagerade föräldrar, en mentor som hjälper mig både tekniskt och mentalt och flera inspirationskällor från andra idrotter där Charlotte Kalla toppar!

Dina övriga intressen?

Jag gillar idrott, och mitt jobb är också ett intresse för mig då det är väldigt varierande och stimulerande. Jag uppskattar mina kollegor och träningskompisar.

Jobbar du? Med vad i så fall?

Jag jobbar på Hellasgården, en stor motionsanläggning i Stockholm. Där ansvarar jag för utsättning av orienteringsbanor och skolorientering. Jag står också i receptionen för bastu/café/RAW-café/vandrarhem. Jag är även utbildad löpcoach och har haft en löpgrupp. Ska ha en snart igen.

Hur fick du först veta om våra produkter och sedan kom på att kontakta oss?

För några år sedan var jag med på ett landslagsläger där vi fick vara testpersoner för en undersökning om hur drycker med nitrat påverkar prestationen m m. Det var första gången som jag fick lära mig om ämnet. Sedan dess har det alltid varit intressant, och jag har läst högskolekurser om hur kosten kan påverka prestationen. Eftersom det finns mycket forskning som tyder på att man kan förbättra sitt syreupptag med hjälp av nitrat så känns det som en självklarhet och en del av idrottandet att ta till sig den kunskapen.

Upplever du att våra produkter hjälper dig med din hälsa och/eller träning? I så fall hur?

Jag tycker att de hjälper mitt idrottande att nå den där lilla extra kicken!

Vad skulle du ge för råd till dina "följare" om din erfarenhet?

Inom idrott måste man lära sig att ha tålamod med sig själv och se sina med- och motgångar som en del av det hela. Det är viktigt att man har kul på vägen till sina mål och att aldrig ge upp trots att det ibland kan kännas tyngre. Jag skulle då också kunna rekommendera att använda era produkter för att förbättra resultat och hälsa.

Några ytterligare tips du vill dela med dig av om din träning?

Ha alltid ett syfte med varje träning. Det viktigaste är inte vem som tränar mest utan vem som tränar smartast. Jag tror på mycket variation och tillräcklig återhämtning. Tips är också att löpning i skogen är skonsamt och naturligt för kroppen!

Någon "hemlighet" som gör skillnad i din karriär som idrottare?

Envishet, vilja och motivation. Och såklart RÅ-juicen då!