Fredrik Eriksson - Min historia

MIN HISTORIA - INTERVJU MED FREDRIK ERIKSSON 2018

Hur blev du intresserad av idrott överhuvudtaget?

Det var ganska naturligt då min pappa var professionell ishockeyspelare i NHL och svenska landslaget, samt min mamma handbollsspelare på hög svensk nivå. Klart jag snappade upp idrotten då.

Varför valde du just det fältet inom idrott?

Att jag skulle bli hockeyspelare bestämde jag tidigt och åkte skridskor så fort jag kunde gå mer eller mindre. Började spela ishockey som femåring och det hela ledde till ishockeygymnasium, elitseriekontrakt och spel på allsvensk nivå i Sverige. Löpningen kom långt senare, vilket jag bara har tränat strukturerat i några år. Däremot har utvecklingskurvan varit bra och ser ut att förbättras på marathondistansen som jag satsar på.

Svårigheter/bakslag du har mött?

Långvariga skador har självfallet haft en negativ påverkan och vissa gånger kommit vid fel tillfälle. Det jag däremot vet är att man kommer tillbaka, även om det för tillfället kan kännas hopplöst.

Oväntade positiva erfarenheter?

När det blir just det oväntade, som till exempel att jag vann mitt första marathonlopp efter ett halvårs träning. Det gav förstås ökat självförtroende och en tanke på att ge löpningen en ärlig chans.

Vad har du för mål i din satsning?

Mitt främsta mål med löpningen är att se hur långt jag kan konkurrera i Sverigetoppen med de förutsättningar som jag har. Min träningstid är begränsad eftersom jag arbetar heltid och bor själv med två små barn.

Finns det någon som hjälpt dig speciellt mycket eller som är din inspirationskälla?

Det finns några ledare som jag haft genom åren som samtliga har haft en positiv påverkan på mig. Ingen speciell som jag kan peka ut, utan bara vissa saker som jag tagit med mig från var och en.

Dina övriga intressen?

Jag umgås såklart gärna med mina två små barn och gillar resor av alla de slag. Gärna en resa i kombination med en löpartävling. En golfrunda är inte heller helt fel då och då.

Jobbar du? Med vad i så fall?

Jag arbetar som chef för en enhet om ca 50 medarbetare inom logistik, produktion och inköp, samt sitter i företagets ledningsgrupp. Vi är verksamma över hela Norden och är en materialleverantör till byggindustrin.

Hur fick du först veta om våra produkter och sedan kom på att kontakta oss?

Framför allt genom sociala medier och andra löpare genom just de positiva egenskaper som finns hos bland annat rödbetsjuice. Jag har alltid gillat det naturliga och blandat mina egna juicer och shots. När sedan era produkter uppfyller precis det naturliga som jag gillar föll det sig naturligt att kontakta er, då ni är ett varumärke som jag mer än gärna ville vara en ambassadör för.

Upplever du att våra produkter hjälper dig med din hälsa och/eller träning? I så fall hur?

Jag använder mig främst av ingefärashots och Rå Balans, samt RÅ Rödbetskoncentrat. Shotsen till att hålla mig frisk och få en uppiggande boost, samt rödbetsjuicen för ökad prestation vilket jag märker en effekt i uthålligheten av.

Vad skulle du ge för råd till dina "följare" om din erfarenhet?

Satsa långsiktigt så kommer resultaten av de mål som du sätter upp! Här gäller det att få kontinuitet i den träning som du bedriver, och resultaten kommer därefter.

Några ytterligare tips du vill dela med dig av om din träning?

Gällande löpning och för att utvecklas inom det är en filosofi som jag har att "lär dig spring på trötta ben". Behärskar du det kan du springa hur långt som helst.

Någon "hemlighet" som gör skillnad i din karriär som idrottare?

En tanke som jag har är att man alltid ska göra sitt yttersta och försöka. Oavsett träning eller tävling!