RÅ-Partner Fredrik Eriksson

Fredrik Eriksson


Marathon- och ultralöpare som gillar att testa sina gränser.

Följ Fredrik >

MIN HISTORIA >

Fredrik har en gedigen idrottsbak­grund med bland annat fotboll, orientering och ishockey på elitnivå i Allsvenskan. Idrott har alltid varit en naturlig del av hans liv och så även tävlingsinstinkten. "Jag har alltid gillat att utmana mig själv och se var gränserna går", säger Fredrik.

När ishockeykarriären var över påbörjades studier till civil­ingenjör, och han fick samtidigt en galen idé om att försöka kvala in till världs­cupen i Ice Cross Downhill. Ungefär som SKI cross, fast på skridskor. Det hela lyckades, vilket innebar några tävlingar i Holland, Finland och Nordirland. "Det var mest för att se om det gick att kvala in från ingenstans, vilket var en rolig och annorlunda upp­levelse". Efter att ha lyckats med sitt mål snörade han på sig löparskorna.

Efter enbart ett par månader med någorlunda strukturerad löpträning sprang Fredrik i september 2015 sitt första marathon och vann tävlingen på 2.49! "Det gav naturligtvis mersmak, och jag har alltid varit relativt löpstark även under min ishockey­karriär, så tankarna började då komma om det gick att konkurrera i Sverige­toppen inom löpningen", säger han.

Favoritsträckan är marathon, och han tävlar för IK Akele. Under 2017 sprang han in som 10:e man på SM i samband med Stockholm Marathon, och i november samma år förbättrades personbästa på samma distans i Valencia till 2.28. Några övriga meriter är en 29:e plats i Lidingöloppet 2017 med tiden 1.51 och en 4:e plats 2018 i Ultravasan 45.

Fredrik bor i Linköping med sina två barn och arbetar på en högre chefsposition inom logistik och produktion. Favoritprodukterna från Wellnox är RÅ Rödbets­koncentrat och RÅ Balans för en ökad prestation samt RÅ Ingefära för att hålla sig frisk och kry. "Jag har alltid trott på det naturliga och att bra råvaror i mat och energi­intag är en nyckel för att kunna prestera. Därför använder jag RÅ inför träning och tävlingar för att kunna prestera på topp", berättar han.

Huvudmålen framöver är Valencia marathon i december 2018 och SM i marathon 2019.Tillbaka till RÅ-Partner >

NYHETER


Oktober 2018

Fredrik sprang in på en tredjeplats i Åstadsloppet halvmarathon samt en fjärdeplats på Kistaloppet 10 km.