RÅ-Partner Diana Kämpe

Diana Kämpe


Ensamstående mamma, karriärkvinna och ultralöpare. Springer distanser på över 200 km.

Följ Diana >

MIN HISTORIA >

Diana gick på tre år från soffpotatis till innehavare av danskt ultrarekord. Från tjejmilen 2012 till ultramarathonloppet Spartathlon.

Hon började springa när hon var 38 år och upptäckte snabbt att hon hade hittat sin talang och sitt stora intresse. Idag 6 år senare är hon elitlöpare och med i det danska ultralandslaget i 24-timmarslöpning. Fram till för 2 år sedan hade hon det danska rekordet i 6-dagarslöp och tränar nu för att ta rekordet tillbaka.

Diana representerade Danmark på EM i 24-timmarslöpning 2016, och var då med om att slå danska lagrekordet för kvinnor. Hon representerade Danmark vid VM i 24-timmarslöpning i Belfast 2017.

2018 vann hon damklassen i BUS (Backyard Ultra Sydkusten). Det var då hon fick en bag-in-box RÅ Balans, och sedan var hon fast. Favoriterna är RÅ Guld och RÅ Balans. Och hennes egen RÅ-bowl. "Superbra efter långa träningspass!", säger hon.

2017 och 2018 genomförde hon Spartathlon som räknas som världens tuffaste ultralopp. Det startar vid Akropolis i Aten och går till statyn av kung Leonidas i Sparta, en distans på 247,6 km. Löparen har 36 timmar på sig att genomföra loppet, men bara hälften kommer fram till Sparta. Dianas mål är att genomföra Spartathlon för 3:e gången 2019.

Bland alla meriter kan också nämnas "En svensk klassiker" och långlopp som guide åt synskadad löpare.

Utöver löpningen gillar Diana att vandra. 2017 vandrade hon till Mount Everest Basecamp (5376 m ö h), och nästa vandringsmål är toppen av Kilimanjaro. Tystnaden, att jobba sig framåt och uppåt med kroppen och känslan av att vara på världens topp är det som lockar Diana ut på hennes vandringar.

Diana är sedan 20 år bosatt i Stockholm och dansk medborgare. Hon är ensamstående mamma till två tonåringar och ekonomichef på ett stort internationellt bolag. Att dessutom vara elitlöpare går tack vare fokus, disciplin, stort driv, mod, sund kost, vilja och vardagsglädje. Hon tar hjälp av RÅ-juicer för att få i sig allt kroppen behöver. Hon vill inspirera människor till en balanserad och harmonisk vardag med hälsosam kost och träning - nödvändigt för att orka med en hektisk vardag och kunna prestera båda i karriären och privat.


Tillbaka till RÅ-Partner >

NYHETER


 Uppdatering september 2019

"Det mytomspunna loppet": Starten gick fredagen 27 sep­tember. Man har 36 timmar på sig att springa de 247 kilometrarna från Akropolis i Aten till Kung Leonidas i Sparta. Det var mitt tredje Spartathlon och jag har genom­fört loppet alla tre gånger - 2017, 2018 och nu 2019.

Jag sprang BUS i början av juli och var den kvinna som sprang längst, men eftersom det inte fanns en damklass kan jag inte säga att jag vann. :)

Eftersom mina lopp är så krävande går det bara att springa ett A-lopp per år. Mitt nästa lopp är 22-23 februari 2020, där målet är att kvala in till EM i 24-timmars och/eller direkt till Spartathlon nästa år. Jag har ännu inte bestämt vilket jag vill springa.