Olivier Vaudour - Min historia

MIN HISTORIA - INTERVJU MED OLIVIER VAUDOUR 2018

Hur blev du intresserad av idrott överhuvudtaget?

Var aktiv som barn och har alltid idrottat i perioder av och till.

Varför valde du just det fältet inom idrott?

Efter att ha pausat från simning började jag gå på gym och provade olika träningsformer i ett par år. Jag blev nyfiken på kettlebell och lärde mig teknik. Därefter har det bara blivit mer och mer kettlebellyftning i en mängd olika sätt och för lika många syften (styrka, uthållighet, koordination, flexibilitet och mental styrka).

Svårigheter/bakslag du har mött?

Att först nå 10-minutersgränsen genom att lyfta kontinuerligt utan att sätta ner kettlebell har varit en utmaning - och är det fortfarande med tyngre klot. Några skador har påverkat min träning och det är bland det värsta för en atlet.

Oväntade positiva erfarenheter?

Att lyfta klot har blivit till en livstil, och det vänliga kettlebellsamhället är fyllt av god vilja för andra. Alltid så stort nöje att träffa likasinnade i samband med träning och tävling. Utöver det sociala är kettlebellsport mycket krävande och har för mig varit extremt positivt hälsomässigt.

Vad har du för mål i din satsning?

Hälsa och prestanda, fysiskt och mentalt. Jag vill föra vidare mitt intresse för fysisk aktivitet, allmänt och specifikt, till mina barn och kunna vara aktiv tillsammans med dem så länge som möjligt. 

Finns det någon som hjälpt dig speciellt mycket eller som är din inspirationskälla?

Jag tränar själv och är min egen coach. Inspiratörer har varit sportens olika manliga och kvinnliga mästare från bland annat Ryssland och dess grannländer.

Dina övriga intressen?

Vetenskap, hälsa, teknik och speciella ölsorter.

Jobbar du? Med vad i så fall?

Jag är administrativ assistent - kontorsarbete.

Hur fick du först veta om våra produkter och sedan kom på att kontakta oss?

Köper ibland RÅ Rödbeta och RÅ Blåbär på en ICA i Åkersberga.

Upplever du att våra produkter hjälper dig med din hälsa och/eller träning? I så fall hur?

Rödbetsjuice ger känslan av att kunna orka på ett jämnare sätt i slutet ett längre träningspass eller genom ett tröskelpass där syreåtgång är i fokus. För RÅ Blåbär har jag inte konstaterat någon effekt på träning då jag gärna dricker den som sällskapsdryck - så gott!

Vad skulle du ge för råd till dina "följare" om din erfarenhet?

Om rödbetsjuice är jag på något sätt redan identifierad av vissa som en rödbetsjuiceanvändare i samband med träning och tävling. Vad gäller kettlebellyftning delar jag med mig om träningsmetoder och lyftarteknik vid tävlingar. Jag brukar tipsa andra utövare där både kring träning och som domare. Just nu coachar jag en atlet online för att hon ska delta i SM i april.

Några ytterligare tips du vill dela med dig av om din träning?

Det är viktigt att förstå att det finns alltid väldigt mycket att lära om och kring träning. Man ska ha disciplin och bevara ett stort intresse för allt som kan påverka hälsan och prestandan.

Någon "hemlighet" som gör skillnad i din karriär som idrottare?

Att ha plockat bort motivationen ur ekvationen. Jag lämnar känslorna utanför och gör mina träningspass, de är helt enkelt en naturlig del av veckan.