Rå-Partner Kristin Larsson

Kristin Larsson


Outdooratlet som trivs bäst i naturen.

Följ Kristin >  

MIN HISTORIA >

Kristin tränar och tävlar inom kondi­tions­idrott. Hon är en tävlings­människa och älskar att utmana sig själv, men natur­upplevelserna som träningen och tävlingarna ger är väldigt viktiga för henne.

De senaste åren har hennes fokus varit alltmer på swimrun i takt med att den sporten växer så starkt. Nu i september 2018 tog Kristin, till­sammans med sin tävlingspartner Annika Eriksson, segern för tredje året i rad i ÖtillÖ, VM i swimrun, där de också har banrekordet.

Innan swimrun tävlade hon i Adventure Racing där hon under nästan tio års tid satsade på expeditionstävlingar. Hon har tävlat på många fantastiska platser i världen; Himalaya, Tasmanien, Anderna, Borneo och så vidare.

Ytterligare några meriter som kan nämnas är seger i ÖtillÖ World Series Engadin och banrekord overall tillsammans med Daniel Hansson 2016, seger i Åre Extreme Challenge, solo dam elit 2016, VM i Adventure Racing som resulterade i 7:e respektive 6:e plats till­sammans med laget FJS (www.fjs.se) 2011 och 2012. Hon har också representerat Sverige i Ultra trail running VM 2009 där hon kom på 7:e plats.

2018 har varit ett mycket bra år med många framgångar, och Kristin kommer nu avsluta säsongen med en tävling på Bali i december. Tävlingen är en del i ett projekt där 30 atleter från hela världen under fem dagar samlas på Bali för att delta i ett event för att uppmärksamma problemet med plastföroreningar i världens hav. Under oktober och november håller de i ett antal träningar i Stockholm där deltagarna kan skänka frivilliga bidrag till denna organisation.

I tre år har hon jobbat som ambassadör och influencer för outdoor­butiken Addnature och nu från 2018 är det Outdoorexperten som är hennes huvudsponsor. 

Hon är uppvuxen i Överkalix, Norrbotten, men bor idag i Stockholm. Hon jobbar som Middle Office Manager på Crédit Agricole Corporate and Investment Bank. Kristin och hennes man elitsatsar båda två, samtidigt som de har en 4-åring hemma, så det är prioriterat att försöka hålla sig friska hela tiden. De väljer råvaror som går att skörda direkt från naturen och fyller frysen, och de tycker att RÅ-juicer är ett bra komplement till det de plockar själva.Tillbaka till RÅ-Partner >

NYHETER


Kristin berättar om ett event 2018-11-22:

Träningseventet gick bra. Totalt lyckades vi 30 atleter i projektet samla in över AUD 30 000 till ett projekt som jobbar för att förbättra återvinningscentret på en ö utanför Bali. Ön har drabbats hårt av föroreningar och det samlas ofantliga mängder plast där, de har över 2 ton skräp varje dag som måste tas hand om. Vi gjorde detta för att på ett konkret sätt uppmärksamma problemet med plast­föroreningarna i världens hav.Annika och Kristin