Kristin Larsson - Min historia

MIN HISTORIA - INTERVJU MED KRISTIN LARSSON 2018

Hur blev du intresserad av idrott överhuvudtaget?

Idrott och rörelse i naturen har alltid varit ett naturligt och självklart intresse. Jag är uppvuxen i Överkalix, Norrbotten, och testade alla idrotter som var tillgängliga innan jag fastnade för längdskidor. Längdskidor byttes senare ut mot multisport och Adventure Racing där jag under 10 års tid reste runt i världen och tävlade i expeditions­tävlingar. Sedan jag fick barn 2014 har jag satsat på swimrun.

Varför valde du just det fältet inom idrott?

Gemensamt för alla de sporter jag fastnat för är att det är utomhus­sporter och att de kräver väldigt varierande träning. Jag gillar att vi tävlar på naturens villkor och ofta i exponerade miljöer, vilket innebär många upplevelser.

Svårigheter/bakslag du har mött?

Pannben och VO2max [maximal syreupptagningsförmåga] har alltid varit mina största styrkor. Att utveckla tekniken är något jag ständigt kämpar med. För mig var det absolut inte självklart att lyckas inom swimrun då jag lärde mig grunderna i frisim först som 25-åring. Jag jobba fortfarande hårt på att förbättra min teknik i alla grenar.

Oväntade positiva erfarenheter?

Idrotten har gett mig otroligt mycket. Möten med fantastiska människor och upplevelser runtom i världen på platser jag aldrig tagit mig till om det inte vore för tävlingarna. Idrotten ger mig också balans i vardagen. Jag mår bra av att köra ett hårt simpass innan jobbet där jag fokuserar på något helt annat.

Vad har du för mål i din satsning?

Jag drivs av både upplevelser och resultat i min satsning. I swimrun är ÖtillÖ det största man kan vinna. Även om jag tillsammans med min lagkamrat Annika Eriksson lyckats vinna tävlingen de senaste tre åren är varje VM en ny utmaning som ger nya upplevelser.

Finns det någon som hjälpt dig speciellt mycket eller som är din inspirationskälla?

Jag har många inspirerande människor runtom mig. Både idrottare och kollegor. Jag inspireras av alla som tar sig an utmaningar (frivilliga eller ofrivilliga) och har drivkraften.

Jobbar du? Med vad i så fall?

Middle Office Manager på Crédit Agicole Corporate & Investment Bank.

Hur fick du först veta om våra produkter och sedan kom på att kontakta oss?

Jag har alltid strävat efter att få i mig bra och allsidig mat från naturliga råvaror.

Upplever du att våra produkter hjälper dig med din hälsa och/eller träning? I så fall hur?

Den här frågan återkommer jag gärna till om några månader men min förväntan är att på ett enklare sätt kunna fylla på med naturliga råvaror.

Vad skulle du ge för råd till dina "följare" om din erfarenhet?

Var inte rädd för att testa nya saker.

Några ytterligare tips du vill dela med dig av om din träning?

Jag tycker om det jag gör.