RÅ-Partner Johanna Skottheim

Johanna Skottheim


Framgångarna har kommit sakta men säkert som kvitto på hårt arbete med både skidåkningen och skyttet.

Följ Johanna >

MIN HISTORIA >

Johanna kommer från Transtrand, en liten by nära Sälen, men bor numera i Östersund. Här studerar hon ekonomi vid universi­tetet vid sidan av skid­skyttet.

Både Johannas pappa och farfar var aktiva inom skidskytte, och när hon som 14-åring testade föll hon direkt för kombinationen skid­åkning och skytte. Hon menar att hon inte var inte någon talang utan har fått jobba hårt för att börja se resultat vid tävlingarna.

Säsongen 2017/2018 kom hon på 13:e plats i den totala IBU-cupen och var bästa svenska. Den bästa placeringen var 5:a i sprint, IBU-cupen 2017. I EM 2018 kom hon på 11:e plats i jaktstart efter att ha åkt upp sig från 28:e plats.

Till den kommande säsongen (2018/2019) vill Johanna kvalificera sig till VM på hemma­plan i Östersund, hon hoppas kunna prestera sina bästa lopp för säsongen där. Hon satsar också på att vara på prispallen i IBU-cupen.

På lång sikt är målsättningen att delta i OS 2022 och vara med och kämpa om medaljerna där.

Sin lediga tid tillbringar hon med vänner, pojkvän och familj, och hon hittar gärna på roliga utflykter. När hon åker hem till familjen passar hon på att också vara mycket med familjens hundar - hundar är ett stort intresse, men egen hund kan hon inte ha som elitsatsande skidskytt.

Johanna hade läst om rödbets­juicens goda effekter vid uthållighetsidrott och provade själv - med gott resultat. Hon börjar numera dricka rödbetsjuice redan några dagar före tävling. Hon är också intresserad av övriga produkter i RÅ-sortimentet och tror att exempel RÅ Frisk kan minska antalet sjukdagar.
Tillbaka till RÅ-Partner >

NYHETER


2018-11-27
Hälsning från Johanna:

Jag tog min första SM-medalj som senior för två veckor sedan (brons i masstart). Tävlade längd helgen efter där jag kvalade vidare som 19:e i sprinten bland alla svenska landslagsåkare. Nu i helgen drar IBU-cupen igång i svenska Idre där Felicia Lindqvist, Bettan Högberg, Ingela Andersson och jag kör.

2018-12-02
Uppdatering:

IBU-cupen gick rätt bra. Började lite halvdåligt första tävlingen men det blev bättre för varje lopp och jag slutade 5:a sista dagen så det var jättekul! :)