Tiffany Bettembourg - Min historia

MIN HISTORIA - INTERVJU MED TIFFANY BETTEMBOURG 2018

Hur blev du intresserad av idrott överhuvudtaget?

Jag är uppväxt i Falun, där friluftsliv prioriteras och där det finns goda möjligheter att utöva alla möjliga sporter, kanske framför allt friidrott och vintersporter. Jag har provat på allt möjligt, men har främst sysslat med styrketräning, mycket på grund av min familj. Släkten på min fars sida rymmer tre generationer tyngdlyftare!

Varför valde du just det fältet inom idrott?

Under hösten 2013 upptäckte jag kettlebells av en slump, via ett pass på Campushallen. När jag började med träningsformen upplevde jag resultat redan från första månaden. Jag blev starkare, mer uthållig och fick dessutom synliga resultat på fysiken. Jag gillar också skarpt den mentala biten och den fantastiska känslan av att pusha sig själv utöver det man trodde var sina gränser. Kettlebellsport är en oerhört mental och teknisk sport. Det krävs tålamod för att lära sig tekniken och att förbättra den, uthållighet för att klara träningsformen och pannben för att stå tio minuter (och mer inom maratongrenarna) på tävling.

Svårigheter/bakslag och oväntade positiva erfarenheter?

Några veckor innan VM i Grekland 2017, fick jag ett sår på armen som så många andra jag har fått under tävling och träning. Några dagar senare svullnade hela armen upp och jag fick diagnosen rosfeber, vilket innebar totalt träningsförbud under 10 dagar och antibiotikakur. Efter att jag äntligen fick träna igen, blev jag matförgiftad, endast en vecka innan VM! Som om det inte var nog med det, strulade flyget på vägen till Grekland, såpass mycket att jag och en av mina lagkamrater fick springa för att inte missa invägningen!

Mot alla odds lyckades jag ändå slå ett världsrekord, knipa ett VM-guld och VM-silver, kanske på grund av att jag sänkte förväntningarna på mig själv och att kroppen även fick den vila från träning den egentligen behövde.

Vad har du för mål i din satsning?

Jag är inställd på VM 2019 i Irland och mitt mål är givetvis att stå på pallen, och gärna slå något rekord, svenskt eller internationellt, på vägen!

Finns det någon som hjälpt dig speciellt mycket eller som är din inspirationskälla?

Min tränare! Han har stöttat mig massor på både det professionella och personliga planet. Han är förutom en duktig coach även en fantastiskt duktig atlet och oerhört engagerad både nationellt och internationellt för sportens utveckling. En riktig superhuman!

Dina övriga intressen?

Att resa och umgås med nära och kära.

Jobbar du? Med vad i så fall?

Jobbar som jurist på LRF Konsult, med inriktning på familjerätt och ägarskiften av gårdar.

Hur fick du först veta om våra produkter och sedan kom på att kontakta oss?

Jag har känt till era produkter ett bra tag och har använt dem för den positiva effekt rödbetor ger vid utövandet av konditionsidrotter. Min tränare tipsade sedan om att ni även sponsrar idrottare.

Upplever du att våra produkter hjälper dig med din hälsa och/eller träning? I så fall hur?

Absolut! Jag har druckit rödbetsjuice sedan 2016, på grund av dess dokumenterat positiva effekt på syreupptagningsförmågan. Den utbredda användningen inom konditionsidrotter talar sitt tydliga språk! Jag uppskattar även er ingefärsjuice som medverkar till att förkylningar håller sig borta.

Vad skulle du ge för råd till dina "följare" om din erfarenhet?

Jag tror, att ett av de råd som kan göra stor skillnad i livet, är att sänka förväntningarna på sig själv och våga gå utöver sin komfortzon för att testa något nytt eller följa en dröm, oavsett om det är att tävla för första gången inom någon idrott eller att lära sig spela en låt för första gången på gitarr.

Någon "hemlighet" som gör skillnad i din karriär som idrottare?

Det finns inga hemligheter - endast hård träning, viljan till uppoffringar för att lyckas med högt uppsatta mål och ett brinnande intresse som håller motivationen vid liv!