Jessica Pariola Fridlund - Min historia

MIN HISTORIA - INTERVJU MED JESSICA PARIOLA FRIDLUND 2019

Hur blev du intresserad av idrott överhuvudtaget?

Ganska intressant fråga då idrott inte varit någon självklarhet i min familj. Min pappa var en väldigt duktig fotbollsspelare tills han blev skadad, men det var aldrig något han pratade om. Jag har alltid gillat att röra på mig, och med det har intresset vuxit efter hand som jag blivit äldre och det började gå bra.

Varför valde du just det fältet inom idrott?

Jag behövde en ordentlig utmaning när jag var skadad, och valde då den tuffaste av alla: en Ironman. När jag började utöva det insåg jag att det var väldigt roligt, framförallt löpningen.

Svårigheter/bakslag du har mött?

Det är alltid tufft att få ihop idrottslivet med familjelivet eftersom jag prioriterar det sistnämnda. Men ligger man steget före, planerar ordentligt och offrar ett gäng sovmorgnar (tur jag är morgonmänniska) så är det inte svårt. Snarare en rolig utmaning :)

Oväntade positiva erfarenheter?

Att det gått så bra i olika sporter. Även om prio för min del är att jaga tider och tävla mot mig själv så är det alltid kul med pallplatser.

Den mentala biten, hur stark man kan känna sig av den och hur mycket det hjälper.

Vad har du för mål i din satsning?

Specifikt mål i år är att gå under 10 timmar på Ironman. Långsiktigt är att satsa mer på löpningen. Vill bland annat gå under 3 timmar på en mara nån gång.

Finns det någon som hjälpt dig speciellt mycket eller som är din inspirationskälla?

Min man stöttar mig alltid! Jag inspireras också av många starka tjejer och andra som är i samma sits som jag; ett evigt pusslande för att få ihop allt.

Dina övriga intressen?

Spelar lite fotboll vid sidan om nu när jag hinner. Hjälpa andra med löpning via mitt eget företag.

Jobbar du? Med vad i så fall?

Heltidsbrandman och löpcoach.

Hur fick du först veta om våra produkter och sedan kom på att kontakta oss?

Jag hörde nånstans att rödbeta kan vara bra för syreupptagnings­förmågan och efter att ha hittat lite olika produkter så var Wellnox det solklara valet! Jag valde att kontakta er för att jag själv tycker det är kul att läsa om andra utövare.

Upplever du att våra produkter hjälper dig med din hälsa och/eller träning? I så fall hur?

Ja verkligen! Inför lopp känns det som att uppladdningen blir betydligt bättre och mellan lopp och träning känns det som att återhämtningen också blir bättre!

Vad skulle du ge för råd till dina "följare" om din erfarenhet?

Kör ditt eget race. Jämför dig inte med andra. Fokus på DIG!

Några ytterligare tips du vill dela med dig av om din träning?

Ha ett tydligt mål! Visualisera detta när det känns tufft.

Någon "hemlighet" som gör skillnad i din karriär som idrottare?

Ladda upp ordentligt med mat, RÅ-produkter och den mentala biten! Käka vitt bröd med nutella på tävlingsdagen, det gör alltid jag ;)