Joakim Wadstein - Min historia

MIN HISTORIA - INTERVJU MED JOAKIM WADSTEIN 2019

Hur blev du intresserad av idrott överhuvudtaget?

När jag var liten tyckte jag att det var väldigt roligt att bara springa runt utomhus och klättra i träd och röra på mig. När jag var runt 6 år började jag spela fotboll och tyckte att det var roligt att springa, bollen var mest i vägen. Sen fortsatte jag testa flera andra idrotter som dans och tennis vilket också var väldigt roligt!

Varför valde du just det fältet inom idrott?

När jag spelade fotboll märkte jag att jag var snabb och jag tyckte att det var kul att springa. Under ett sommarlov när jag var 9 år var jag med på en friidrottsvecka där man fick testa de olika grenarna. Jag tyckte direkt att friidrott var väldigt roligt. Jag fick göra så många olika sorters saker, killar och tjejer tränade tillsammans och det var så bra stämning i friidrotten. Efter den friidrottsveckan började jag träna i en grupp varje vecka.

Svårigheter/bakslag du har mött?

Jag har inte haft så många svårigheter eller bakslag. Men några mindre skador har gjort att jag fått ha uppehåll i träning och tävling. Det är förstås väldigt trist, man får börja om med grundträningen när skadan läkt och då ligger man efter helt enkelt. Jag har jobbat mycket med positivt tänkande och varit fokuserad på mina mål. Det har hjälpt mig när svårigheter dykt upp.

Oväntade positiva erfarenheter?

Eftersom jag har åkt runt i hela Sverige och tävlat känner jag många inom friidrotten. Flera har blivit bra vänner och vi har väldigt kul när vi ses. Även om vi tävlar mot varann kan vi glädjas åt varandras framgångar. Det är en positiv sport!

Vad har du för mål i din satsning?

Mitt mål är att alltid bli bättre på det jag gör och att utvecklas hela tiden. Jag vill bli starkare i hela kroppen och på så sätt kunna hoppa högre och springa snabbare.

Finns det någon som hjälpt dig speciellt mycket eller som är din inspirationskälla?

Jag har en fantastisk tränare. Han heter Rustem Saljunovic. Han har tränat mig i sju år och vi tillbringar mycket tid tillsammans. Han är en mycket kunnig person som lärt mig extremt mycket om allt möjligt.

Dina övriga intressen?

Jag är väldigt fotbollsintresserad. Jag kollar mycket fotboll hemma på tv och jag har också årskort på IFK Norrköping. Åker även ibland på bortamatcher med IFK.

Jobbar du? Med vad i så fall?

Jag går tredje året på Hagagymnasiet i Norrköping, barn- och fritidsprogrammet.

Hur fick du först veta om våra produkter och sedan kom på att kontakta oss?

Första gången jag fick se era produkter var när min pappa hade köpt hem RÅ rödbetsjuice när den var ganska ny. Den var annorlunda och smakade inte som andra juicer. Det var min lärare inom kost och hälsa, Elmina Saksi, som tipsade mig om er. Jag läste mer om era produkter och tyckte att de passade mig och min träning.

Upplever du att våra produkter hjälper dig med din hälsa och/eller träning? I så fall hur?

Jag tycker rödbetsjuicen gör mig starkare och mer sällan förkyld. Jag tycker även att den hjälper mig att återhämta mig snabbare efter träningar.

Vad skulle du ge för råd till dina "följare" om din erfarenhet?

Var noga med vad du äter och dricker. Kroppen kan må så mycket bättre när man äter "rätt". Det är enkelt och inte svårt, bara att bestämma sig!

Någon "hemlighet" som gör skillnad i din karriär som idrottare?

Om man ska lyckas krävs att man har en bra tränare som lyssnar på hur jag vill lägga upp träningspassen. Och en tränare som man även har lite kul med, inte bara helt allvar hela tiden.