Alexander Johansson - Min historia

MIN HISTORIA - INTERVJU MED ALEXANDER JOHANSSON 2017

Hur blev du intresserad av idrott överhuvudtaget?

Längdskidor har alltid varit nära mig då jag bor i vasaloppsbyn Evertsberg. Min pappa har åkt några Vasalopp och är idrottsintresserad överlag, och detta har nog smittat av sig på mig. Mitt eget idrottande i klubbform började på mellanstadiet då jag följde med en kompis på en längdskidträning.

Varför valde du just det fältet inom idrott?

Jag vet inte riktigt varför jag började med just längdskidor, men det var roliga träningar med lek och skoj som gjorde att jag ville fortsätta. Detta gjorde att jag sökte skidgymnasium och gick fyra underbara år i Sveg med toppenboende och duktiga tränare.

Svårigheter/bakslag du har mött?

Jag har alltid varit lite skadeförföljd och drog redan i 14-årsåldern av ett korsband i ett knä. Efter det har det varit fler skador och krämpor men de har alla gjort mig starkare i slutändan.

Vad har du för mål i din satsning?

Min elitsatsning går ut på att jag som individ vill bli en så bra längdskidåkare som möjligt. Jag vill bli så fysiskt och mentalt tränad som möjligt och på så vis nå bra prestationer.

Finns det någon som hjälpt dig speciellt mycket eller som är din inspirationskälla?

Det finns många som har betytt mycket för mig och min skidåkning. Främst har jag mina föräldrar att tacka som alltid ställer upp för mig. Mina tränare jag har haft sedan jag började har alla haft en stor roll i min "skidresa", men den som de senaste åren betytt mycket för mig är Anna Mirårs som var min tränare på skidgymnasiet och fortsatt är min tränare och mitt bollplank.

Dina övriga intressen?

Utöver längdskidorna så gillar jag även att cykla MTB. Det går snabbt och är ofta tekniskt vilket jag tycker är roligt. Gillar annars att vara i naturen som jag ofta är när jag tränar. Gitarr och dataspel är bra avkoppling om jag vill tänka på annat!

Jobbar du? Med vad i så fall?

Eftersom jag våren 2017 tog studenten på skidgymnasiet i Sveg så har jag inte hunnit jobba så mycket än. Jag har under somrarna sommarjobbat som camping- och kioskvärd samt skogsplantör. Har även varit vikarie på språkintroduktionsprogrammet på Mora gymnasium några veckor. Under vintern 2017-2018 kommer jag jobba på ICA i Lofsdalen i Härjedalsfjällen.

Hur fick du först veta om våra produkter och sedan kom på att kontakta oss?

Första kontakten jag fick med RÅ var på ICA i Sveg där produkterna stod precis vid ingången. Jag tog med en broschyr hem och blev väldigt intresserad när jag läste om nitraternas inverkan på kroppen och prestationen.

Upplever du att våra produkter hjälper dig med din hälsa och/eller träning? I så fall hur?

Jag har hittills främst använt RÅ Rödbetskoncentrat i samband med tävlingar för att ha marginalerna på min sida.

Vad skulle du ge för råd till dina "följare" om din erfarenhet?

Våga satsa helhjärtat och får du hinder på vägen så ge inte upp. Jobba dig tillbaka från motgångarna och kom tillbaka starkare.

Några ytterligare tips du vill dela med dig av om din träning?

Lyssna på kroppen och träna smart. Siffrorna i träningsdagboken är inte allt.