Viktor Lövström - Min historia

MIN HISTORIA - INTERVJU MED VIKTOR LÖVSTRÖM 2019


Hur blev du intresserad av idrott överhuvudtaget?

När jag var liten var min far tränare i fotboll och ishockey, min mor var tränare i friidrott och mina tre äldre syskon var utspridda på de olika sporterna så jag fick alltid glatt följa med på alla träningar och höll sedan på med alla tre idrotterna fram till tonåren då jag slutade med friidrotten för att kunna lägga mer tid på fotboll och ishockey.

Varför valde du just det fältet inom idrott?

Efter att ha spelat lagsporter hela livet bestämde jag mig 2018 för att genomföra en svensk klassiker och jag älskade faktumet att det endast var man själv som styrde över sin prestation och man kunde varken skylla på andra eller lita på att någon annan städar upp efter ens misstag. Jag har dessutom alltid gillat att utmana mig själv fysiskt och psykiskt - därför passar långa distanser mig väldigt bra.

Svårigheter/bakslag du har mött?

2012 drog jag på mig en allvarlig knäskada som innebar uttänjda ledband, korsband samt menisk.

Oväntade positiva erfarenheter?

När man flera mil in i ett lopp springer om eller blir omsprungen av en medtävlande och alla har ett så fantastiskt trevligt bemötande trots att man är "konkurrenter" och man egentligen borde vara för trött för att orka sprida den glädjen.

Vad har du för mål i din satsning?

I år är målet att klara vasalopps­trippeln. Framtida mål är bland annat Ironman och en super­klassiker. Ett av mina drömlopp är Rim2Rim i Grand Canyon.

Finns det någon som hjälpt dig speciellt mycket eller som är din inspirationskälla?

Alla de olika tränarna och tränings­kamraterna/lagkamraterna jag har haft genom åren har hjälpt mig på ett eller annat sätt. I yngre dagar inspirerades jag väldigt mycket av olika svenska stjärnor framförallt inom hockey och fri­idrott. Nu för tiden är det mest olika ultralöpare jag följer där jag främst inspireras av Scott Jurek som är en fantastisk löpare och var en av de första elitultralöparna som levde på vegansk kost.

Dina övriga intressen?

När jag inte tränar umgås jag mest med min sambo och vi har båda ett stort intresse av natur och fri­luftsliv. Jag har även turen att se mitt jobb som ett av mina intressen.

Jobbar du? Med vad i så fall?

Jag jobbar som specialistofficer i Försvarsmakten. Jag har jobbat med sjukvård i försvaret sedan 2011, och en av de roligaste upp­gifter jag har är att utbilda nya soldater i sjukvård. En av de stora fördelarna i mitt jobb är att jag har möjlighet att träna på arbetstid.

Hur fick du först veta om våra produkter och sedan kom på att kontakta oss?

Första gången jag kom i kontakt med RÅ var när jag inte orkade göra min egen ingefärsshot och "fuskade" genom att köpa färdig, sedan den dagen har jag aldrig gjort egen igen då jag blev väldigt positivt överraskad av RÅ Ingefära. Den smakade mycket mer som hemmagjord än de jag köpt tidigare. När jag sedan började läsa om rödbetans positiva effekter på träning/tävling så chansade jag och hörde av mig till er.

Upplever du att våra produkter hjälper dig med din hälsa och/eller träning? I så fall hur?

Jag dricker RÅ Ingefära varje dag när jag är hemma och har inte varit sjuk en enda gång sedan jag började med det, dock har jag fått lättare förkylningar när jag varit iväg någonstans med jobbet eller liknande och ej kunnat ha med mig RÅ Ingefära. Om det är en ren slump eller ej vet jag inte men jag tycker att RÅ Ingefära fungerar för mig och det är huvudsaken. Jag tycker även att min prestations­förmåga höjs av rödbets­koncentratet, om det är koncentratet, placebo eller min ökade fysiska förmåga vet jag ej, men som sagt det funkar för mig och det är huvudsaken.

Vad skulle du ge för råd till dina "följare" om din erfarenhet?

Det är aldrig för sent att börja träna mot ett mål och man behöver inte vara elitidrottare för att genomföra de tuffaste loppen. Jag började som sagt med långdistanser förra året och innan dess hade jag aldrig ens kunnat tänka mig att springa 9 mil, men i år ser jag till och med fram emot det och ser det som en rolig grej. Det får ta den tiden det tar, och jag ska njuta så mycket jag kan på vägen till mål.

Några ytterligare tips du vill dela med dig av om din träning?

Att läsa om träningslära och tränings­upplägg på nätet är jättebra, men enligt mig är det viktigaste att hitta ett träningssätt som passar en själv. Jag tränar inte efter något speciellt schema då jag, istället för att känna mig tvingad till att göra ett visst pass en viss dag, tränar det jag känner för den dagen. De tuffa passen blir av ändå och enligt mig blir de roligare än när man känner sig tvingad att göra det för att det står i kalendern. De bästa passen är de som blir av.

Någon "hemlighet" som gör skillnad i din karriär som idrottare?

Allting blir lättare med ett leende på läpparna.