Råvaror - granatäpple

GranatäppleGranatäpplet är en exotisk frukt med tusenåriga anor. Kanske var det ett granatäpple Adam och Eva åt från kunskapens träd i paradiset? Klart är i alla fall att du får mycket gott på köpet.

KÖP NU →

Granatäpplet har ett symboliskt värde inom kulturer och religioner sedan flera tusen år. Dess latinska namn är Punica granatum, och ett gammalt namn på frukten är puniskt äpple. Det kommer från när romarna erövrade bland annat Karthago, och befolkningen - som odlade granatäpplen - kallades av romarna för puner.

Om du äter en granatäpplekärna som en grekisk gud har gett dig betraktas du som gift med denne, det var vad som hände Persefone, Zeus dotter.

Granatäpplen växer på små buskiga träd som odlas främst i Medelhavs­områdena och Mellanöstern, men också förekommer i några områden i Nordamerika, Afrika och Asien. Hög höjd och kyla klarar växten bra.

Granatäpple har använts historiskt för både utvärtes och invärtes medicinsk behandling, och skalet har använts till att garva läder.

De många kärnorna och det gnistrande röda fruktköttet som omger dem innehåller bland annat kalium, folat, C-, B6-, E-vitamin och polyfenoler. En av dessa polyfenoler är ellaginsyra.

Det kan vara svårt att få ut dessa kärnor när du till exempel vill piffa till en sallad, men det finns instruktiva filmer på YouTube. Granatäpplen pressas också till juice.

Vi kombinerar granatäpplets och rödbetans fantastiska egenskaper i en ekologisk juice utan tillsatser. För att framhäva det goda är juicen något koncentrerad. De granatäpplen vi använder kommer från Turkiet.

Sortera på:
RÅ Granatäpple/Rödbeta, juice i bag-in-box, ekologisk
Juice av 50 % granatäpple och 50 % rödbeta
318 kr
RÅ Granatäpple/Rödbeta - juice av granatäpple/rödbeta, ekologisk
Juice av 50 % granatäpple och 50 % rödbeta
59 kr
Info Köp
Skapa ditt eget RÅ-paket, välj 3-6 flaskor
Prova 3-6 st flaskor, välj ur vårt RÅ-sortiment.
fr. 89.85 kr
Presentförpackning, 3 valfria RÅ-flaskor
Välj tre valfria flaskor ur vårt RÅ-sortiment. Priset justeras beroende på vil...
fr. 114.85 kr
RÅ Granatäpple/Rödbeta Shot
Av juice från 50 % rödbeta och 50 % granatäpple
20 kr
RÅ Granatäpple/Rödbeta Bag-in-Box, prenumeration
50 % granatäpple - 50 % rödbeta, ekologisk

PRENUMERERA, FÅ 10 % RABATT
286.20 kr 318 kr
RÅ Granatäpple/Rödbeta, prenumeration
RÅ Granatäpple/Rödbeta, prenumeration
Flaska 50 cl (köpes i 6-pack)
50 % granatäpple - 50 % rödbeta, ekologisk

PRENUMERERA, FÅ 10 % RABATT
53 kr 59 kr