Christian Karlsson - Min historia

MIN HISTORIA - INTERVJU MED CHRISTIAN KARLSSON 2019

Hur blev du intresserad av idrott överhuvudtaget?

Jag tränade en hel del löpning och styrketräning och började springa lite OCR-lopp och på den vägen hittade jag gruppträning av olika slag såsom spinning och HIIT. Jag drog igång en grupp på Facebook som döptes till "Veckans fysiska utmaning", där gjorde jag och en kompis lite filmer och olika fysiska utmaningar. Genom den gruppen blev jag inbjuden av en kille som tränade på Crossfit Norrköping. Jag antog utmaningen även om jag var skeptisk, man hade ju hört ganska mycket om hur crossfit var, men så fort jag klev in i "boxen" (crossfitgymmet) ändrades min uppfattning om crossfit. Jag togs emot med öppen hand, vi värmde upp, vi körde en gemensam styrkedel och sedan gjorde vi en wod, en högintensiv del där man utför en workout i grupp (har för mig att min första wod var en Benchmark wod som heter Cindy, den är 20 minuter och man gör så många varv som man hinner av 5 pullups, 10 armhävningar, 15 airsquats, jag tror jag klarade 13 varv då). Gemenskapen och träningsglädjen fick mig att fastna. Det här var 2014, sedan dess har jag tränat hårt för att bli så bra jag kan.

Varför valde du just det fältet inom idrott?

Jag gillar blandningen av styrka, teknik och kondition, det är en utmanande sport med många element, man blir aldrig fullärd! Och man ställs ständigt inför nya utmaningar, det finns mycket tävlingar både individuellt och i lag även för oss lite äldre utövare.

Svårigheter/bakslag du har mött?

Att vara 40 år och träna hårt i kombination med tunga jobb och en liten rygg som har bråkat har gjort att jag efter många vändor har fått operera min ländrygg. Operationen gjordes mars 2019, 2020 siktar jag på comeback på tävlingsbanan.

Oväntade positiva erfarenheter?

Vänskapen och glädjen man delar med sina träningskompisar och andra crossfit-utövare, crossfit har en väldigt stark och positiv community.

Vad har du för mål i din satsning?

Mitt främsta mål är att hitta tillbaka till den nivå jag var på före skadan och att kunna fortsätta tävla i crossfit och funktionell fitness-tävlingar.

Finns det någon som hjälpt dig speciellt mycket eller som är din inspirationskälla?

Jag tror sociala medier har både inspirerat och hjälpt mig en hel del på vägen, har fått mycket hjälp av många olika personer både inom crossfit, löpning och simning.

Dina övriga intressen?

Familjen

Jobbar du? Med vad i så fall?

Jag jobbar på Ramudden i Norrköping, där är jag depåmedarbetare och skyddsombud. Större delen av arbetet sker ute på vägarna då vi är ute och skapar säkrare trafikarbetsplatser.

Hur fick du först veta om våra produkter och sedan kom på att kontakta oss?

Jag fick rådet från min coach att inför en tävling dricka rödbetsjuice, hittade RÅ Rödbeta och passade även på att testa en RÅ Ingefära då det var förkylningstider. Jag gillade effekten av dem och jag tyckte om dem. Jag såg flera ambassadörer på Instagram och tänkte att det här vill jag vara med på!

Upplever du att våra produkter hjälper dig med din hälsa och/eller träning? I så fall hur?

Ingefära håller mig frisk och pigg! Och RÅ Balans är den absolut godaste drycken efter träning, den hjälper mig med återhämtning och fyller på med nitrater.

Vad skulle du ge för råd till dina "följare" om din erfarenhet?

Skynda långsamt, lär dig grunderna och ha kul när du tränar!

Någon "hemlighet" som gör skillnad i din karriär som idrottare?

Att alltid vara ärlig mot sig själv och att alltid göra sitt bästa och fokusera på det man kan påverka, sin egen prestation.