RÅ-Partner Christopher Vang

Christopher Vang


Utlandsproffs i världens tuffaste sport - vattenpolo. Spelar beach­vatten­polo för moderklubben hemma i Linköping på somrarna.

Följ Christopher >

MIN HISTORIA >

Christopher har spelat vattenpolo sedan han var 10 år. Fem år senare bestämde han sig för att detta var vad han ville göra med sitt liv. Träna, tävla och vinna så mycket som det bara går för att försöka bli så bra som han någonsin kan bli.

"Vid nitton fick jag min första chans att spela på heltid utomlands. Nu, ett decennium senare, har jag spelat professionellt i Serbien, Tyskland, Slovakien, Malta, Australien - där jag lyckades vinna skytteligan - och Holland", berättar Christopher.

Christophers dröm är att få se den här sporten att växa sig stor hemma i Sverige. "Jag är väldigt stolt över att kunna kalla mig för Sveriges första och enda utlandsproffs i vattenpolo, men vi behöver få flera spelare att ta klivet över gränsen och pröva lyckan utomlands.

Jag hoppas kunna inspirera andra samtidigt som jag samlar fantastiska minnen i och runt simbassänger runt om i världen. Den här resan har bara börjat".

På somrarna spelar Christopher beachvattenpolo i Linköping för att hålla sig i form, och hans lag har vunnit flera SM-guld.

"Förutom hård träning är min kost väldigt viktig för mig, och jag är mycket noga med vad jag får i mig. Jag försöker äta så naturligt det bara går och vill lära mig så mycket som möjligt om hur kost påverkar mina prestationer för att se till att jag alltid är så bra jag kan vara. Därför har jag valt RÅ-juice".

Christopher dricker mest RÅ Balans. Han tror det har hjälpt honom att komma i form snabbare efter sommar­uppehållet (2017) och tycker det ska bli väldigt spännande att se om juicen kan hjälpa honom under säsongen också.


Se och lyssna - klicka på länkarna nedan:
Vattenpolo - sporten utan landslag - Sport | SVT.se >
Avsnitt 266: Christopher Vang – Tyngre Radio – Podcast >


Tillbaka till RÅ-Partner >

NYHETER


Christopher utsedd till Årets manlige polospelare 2018

Svensk Simidrott utser tillsammans med websidan SIMMA.NU varje år de bästa i svensk simidrott.

Så här löd motiveringen: "Med en målmedvetenhet att ständigt utvecklas har Christopher genom åren sökt utmaningar som proffs i Europeiska ligor likväl som i Nordamerika och Australien. Under våren representerade han både ett klubblag i Kanada och i USA. I juli månad vann han Beach-SM i Landskrona för femte gången i rad med sin hemmaklubb Linköping. Ett guld han var högst delaktig i som lagets speldirigent, motiverande kraft och avslutare. Under hösten byggde han på sin erfarenhet som proffs med att representera en Serbisk klubb i den Adriatiska ligan. Med sitt driv att ta nya kliv visar Christopher att viljan är det som skapar utveckling, och ger möjlighet att spela vattenpolo på högsta nivå var som helst i världen."

Läs mer här >

2018-01-15

Christopher representerade sin sport vattenpolo på Idrottsgalan 2018 i Globen. På bilden med Malin Gerdin, konst­simmare.

Läs hans berättelse här >


2017-06-30--07-02

SM i beachvattenpolo i Borås. Linköpings herrlag vann guld för fjärde gången i rad. Christopher stod för ett par avgörande mål och laget vann finalen med 9-6.

Se finalerna för damer och herrar >