RÅ-Partner Elisabeth Högberg

Elisabeth "Bettan" Högberg


Snabb skidskytt i svenska skid­skyttelandslaget. Siktar på medaljer under hemma-VM i Östersund i år. "Stjärn­bagare" med tårtor som specialitet.

Följ Elisabeth >  

MIN HISTORIA >

Från början åkte Bettan, som Elisabeth kallas, skidor och spelade fotboll men hamnade sedan på skid­skytte­gymnasiet i Sollefteå.

Därefter har hon ägnat sig åt skid­skyttet på heltid, bosatt i Östersund.

Bettan har tillhört svenska skid­skytte­landslaget i flera år. De senaste säsongerna har hon blivit erbjuden en plats i A-landslaget men tackat nej för att fortsätta sin satsning med sin tränare Pär Svärdfeldt och Team Skididrott.

Hittills (november 2018) har Bettans satsning resulterat i 52 SM-medaljer som junior och senior. Hon har även deltagit vid fem världs­mästerskap, två OS, ett ung­doms-OS och två junior-VM.

Hennes ambition är att nå den absoluta världstoppen i skid­skytte och lyckas ta medalj under hemma-VM i Östersund, säsongen 18/19.

Bettan använder RÅ Rödbetskoncentrat under tävlingssäsongen och RÅ Balans under tränings­säsongen. Dessutom dricker hon RÅ Ingefära och RÅ Guld för att boosta immunförsvaret och hålla borta sjukdagar.

Träning och tävling varvas med tårtbakning, och Bettan får ibland beställningar på exempelvis bröllopstårtor. Hon har varit med i "Hela kändis-Sverige bakar" i tv.
Tillbaka till RÅ-Partner >

NYHETERNovember 2018

Nu är säsongen igång på riktigt och närmast väntar första internationella tävlingen imorgon.

Läs Bettans månadsbrev - klicka här >


Oktober 2018

Första snön har landat och skidorna har plockats fram. Nu är säsongen nära!

Läs Bettans månadsbrev - klicka här >
2018-08-23

Läs Bettans månadsbrev - klicka här >

Nya säsongen är igång för fullt. VM i Östersund i mars blir säsongens stora höjdpunkt.

"Redan nu till helgen blir det en liten avstämning på hur sommarträningen har gått då vi kör Rullskidskytte-SM i Östersund. Det blir ett starkt startfält med över 30 deltagare där både norska och finska landslaget är på plats."


Säsongsavslutning mars 2018

En bra avslutning på säsongen. Efter någon veckas vilande från tävlingar drar Bettan igång det nya träningsåret 30 april och laddar för en säsong med VM på hemmaplan.

Läs Bettans månadsbrev - klicka här >


Vinter-OS 2018

Det har varit en fantastisk månad för svensk del under OS, och skidskyttet har levererat något utöver det vanliga. Otroligt roligt!

Läs Bettans månadsbrev - klicka här >


2017-12-14
IBU-cupen, Obertilliach i Österrrike


Dagens Distanslopp resulterade i en 4:e-plats.

Bettan, Felicia och Ingela laddar upp.

2017-08-26--27
SM i rullskidskytte

I Sprinten på lördagen var Bettan nöjd med åkningen medan skyttet inte fungerade som förväntat. Hon slutade som 10:a.

På söndagen var det dags för Distans. Bettan var snabbast i startfältet men skyttet drog ner resultatet och hon blev 4:a, ett tiotal sekunder från bronset.