RÅ-Partner Jakob Karlsson

Jakob Karlsson


Triatlet som bor i Karlstad idag men fortfarande tävlar för Linköpings­klubben IK NocOut.se. Gillar också längdskidåkning.

Följ Jakob >

MIN HISTORIA >

Jakob har sysslat med många sporter. De senaste åren har han fokuserat främst på triathlon och har utvecklats mycket inom både cykling, simning och löpning. Vintersporter ligger honom mycket varmt om hjärtat, och ett tag framöver kommer han att satsa på längdskidåkning. Omväxling förnöjer, och han gillar båda sporterna för mycket för att välja en.

I triathlon har Jakob bland annat deltagit i Ironman-VM på Hawaii där han tävlade i klassen AG-25-29. Några topp 20-placeringar har det även blivit på medeldistans-SM i triathlon.

Detta år, 2019, är planen att ändra fokus till längdskidor hela året för att försöka göra en bra skidsäsong 2020.

Jakob dricker RÅ Rödbetskoncentrat, RÅ Balans och RÅ Ingefära. Om rödbets­juicen säger han att den gör nytta på hårda intervallpass, han orkar mer.

De senaste 10 åren har han jobbat som fukttekniker och inomhus­miljöutredare. Han tränar förstås mycket, och det är en fördel att sambon har liknande intressen. Friluftsliv, snowboard­åkning, matlagning och att umgås med kompisar gillar han också.
 

Tillbaka till RÅ-Partner >

NYHETER


2019-07-19 Karlstad Swimrum
En lyckad dag för Team RÅ! Jakob och hans parkamrat Per Åhlin vann partävlingen "Långdistans 23,9 km". Deras kollega Oskar Davidsson (nedre bilden) vann klassen "Singelsprint 8 km".


2018-10-30 Uppdatering

Året har varit bra, några pallplatser blev det (3:a Vansbro Triathlon medeldistans, 2:a Görslitet i Karlstad olympisk distans). Dock gick väl inte årets huvudmål Kalmar Ironman helt enligt plan där jag hade som mål att ta en pallplats, magen strejkade lite på löpningen och jag föll ner till en 11:e plats från min 2:a plats jag hade efter cyklingen.

Efter säsongen dog motivationen lite, sedan kom en köksrenovering som gjorde att träningstimmarna gått ner en del. Nu är köket klart och motivationen att göra jobbet för en bra säsong 2019 börjar bli starkare och starkare!

Målen för 2019 är dock inte helt spikade ännu. Än så länge är bara Vasaloppet spikat (tradition) men någon form av SwimRun med Per Åhlin ska det i alla fall bli, efter förra årets miss pga skada. Sen har jag som ambition att köra lite mer trail-löplopp och även några enstaka triathlon, dock blir det eventuellt ett år utan långdistans. Men man vet aldrig...


2017-08-19
Kalmar ironman
Jakob kom 2:a i ålderklassen 25-29 år vilket gav en VM-biljett till Hawaii.