RÅ-Partner Jesper Hubner

Jesper Hubner


Ju snabbare desto bättre - från moped som 5-åring via speedway till yngsta svenska mästaren i roadracing-klassen Superbike som 17-åring.

Följ Jesper >   

MIN HISTORIA >

Jesper fick sin första moped när han var 5 år. Det dröjde inte länge innan han tyckte det gick för sakta runt Norrköpings speedwaybana, så han fick sin första motorcykel. Efter några år ville han testa roadracing - hastighets­tävling inom motorcykelsport där man tävlar på asfaltsbanor. Med åren gick han upp i högre och högre klasser.

21 år "gammal" har han hunnit tävla i Japan som 9-åring, vinna SM 4 gånger, placera sig i topp 3 i de Brittiska mästerskapen under 2012 i England och köra två säsonger utomlands i European Junior Cup (2013-2014). Under 2014 körde han även parallellt i SM tillsammans med Kawasaki Racing Team Sweden där de vann ännu ett SM-guld i klassen Speedster Cup.

2015 tog hans team ett stort steg upp till Sveriges största och tuffaste klass Superbike där målsättningen var att sluta inom topp 5. Detta mål var snart passerat och säsongen avslutades med ytterligare ett SM-guld i bagaget tillsammans med Kawasaki Racing Team.

Under 2017 blev det inte så mycket tävlande som Jesper tänkt sig - mitt under säsongen bytte han till Yamaha Team Sweden, och på grund av en olycka avslutades säsongen för hans del. Nu ser han framåt, och han har höga ambitioner, målet är att bli världsmästare. 

Han har börjat med RÅ-juicer och tycker att de ger gott resultat för hans välmående. "Har nu under ett par månader kört med RÅ Balans och RÅ Ingefära varje morgon och det har gjort att jag har hållit mig frisk hela vintern samtidigt som jag har haft mer energi om dagarna till allt ifrån träning till jobb", säger Jesper.

När han inte kör snabbt på motorcykel kör han en betydligt lång­sammare grävmaskin på sitt arbete. På fritiden tycker han om att träna, laga god mat och umgås med vännerna.


Tillbaka till RÅ-Partner >

NYHETER


Maj 2019 - hälsning från Jesper:I helgen (17-19/5) gick första deltävlingen av 6 i det tysk-internationella mästerskapet IDM. En helt ny klass, nya motståndare och en ny bana var bara några av de utmaningar jag skulle få möta nere på Eurospeedway Lausitzring i sydöstra Tyskland.

Helgen började förvånansvärt bra under fredagen då det kördes 2 fria träningar samt 1 tidskval, där jag slutade som 3:e snabbaste i den nya klassen GSXR 1000 Cup.

Under lördagen stod ännu ett kval på schemat där bästa tiden från kval 1 och 2 skulle räknas som min startposition inför eftermiddagens race samt söndagens race. Lyckades finslipa lite på bästatiden och det räckte till 3:e startruta, vilket är sista platsen i första startledet.

Race 1 (lördag eftermiddag)
En bra start lyckades jag få, och jakten på de två förarna framför mig började. Märkte att jag gjorde lite misstag och tappade på framförvarande i vissa svängar, så jag la allt på ett kort och tog mig upp i ledning. Lyckades sedan hitta ett otroligt bra flyt i min körning som jag saknat väldigt länge och kunde därmed rycka ifrån och vinna med 5 sekunders marginal ner till 2:an.

Söndagens tävling
Samma startposition som på lördagen men denna gång fick jag en kanonstart och tog ledningen redan in i första sväng. Efter första varvet, då man alltid kör lite hetsigt och gör små misstag, kunde jag i lugn och ro hitta mitt egna tempo och se på pitboarden (skylten jag får från depån som visar varv kvar att köra samt avstånd ner till nästa förare) att avståndet sakta men säkert ökade och jag gick över mållinjen 9 sekunder före 2:an!

En perfekt race-helg i det stora hela, och jag blir bara mer och mer bekväm på den nya Suzukin som jag har i år. Nu känns det som att vi är så bra förberedda vi kan bli inför SM-deltävling 2 på hemmaplan Linköping Motorstadion om 2 veckor (1-2/6). Nästa tävling i Europamästerskapet är 21-23/6 och går på banan Zolder i Belgien.


Mars 2019 - uppdatering

Jesper ska 2019 åka ett Europamästerskap på sin Suzuki GSXR 1000R. Han kommer även i samband med detta köra SM för Suzukis officiella team "Suzuki Sweden".