RÅ-Partner Jessica Pariola Fridlund

Jessica Pariola Fridlund


Trebarnsmamma som tävlar i lång­distanslöpning och kondi­tions­idrotter. Har hittat balansen i livet - och RÅ-juicerna.

Följ Jessica >

MIN HISTORIA >

Jessica jobbar som heltids­brandman, ett otroligt roligt och spän­nande yrke, tycker hon. Familjen, som består av make och tre barn, är det viktigaste i hennes liv. Det i kombi­nation med passionen för träning gör att även privatlivet är väldigt spännande då det konstant är ett pussel hon ska försöka få ihop. Det är inte ovanligt att Jessica går upp någon gång mellan klockan 4 och 5 på morgo­nen för att träna så att hon är hemma igen lagom tills resten av familjen ska gå upp.

När Jessica var sju år började hon som simmare och höll på tills hon var sexton. Därefter började hon spela fotboll mest på skoj, men det gick också bra och hon tog sig från sämsta laget i division 5 till en plats i startelvan i toppen på division 2, trots att hon inte började förrän hon var arton år.

2013 testade hon ett hinder­bane­lopp, också det mest på skoj, men det gick väldigt bra, och i samband med det började hon träna lite mer på egen hand, utanför lagsporten. I slutet av 2014 presterade hon väldigt dåligt på grund av en separation. När hon var redo att dra igång igen fick hon en kraftig stressfraktur som förstörde hela 2015. Hennes satsning mot långlopp och konditionsidrott började därför inte förrän i slutet av 2015. Innan dess hade hon egentligen aldrig löptränat och framförallt inte cyklat.

Ett av hennes bästa minnen från 2016 är VM-guldet i hinderbana - OCR - i Kanada. Långlopp på väg eller i terräng, triathlon, ironman och swimrun finns också på meritlistan.

De senaste åren har det vuxit fram en enorm vinnarskalle och en nyfikenhet för vad kroppen klarar av. Jessica tycker det är otroligt kul att jaga tider och att hela tiden försöka förbättra sig. Framförallt brinner hon väldigt mycket för konditionsidrott och långa lopp, där löpning är den absoluta favorit­disciplinen.

Allting gällande privatliv, träning och tävling har gått otroligt bra de senaste åren, och hon tror det är för att hon har lyckats hitta en bra balans mellan allt. Även när det kommer till den fysiska och mentala biten.

Jessica är glad att vara RÅ-Partner. Hon hoppas kunna inspirera andra, just när det kommer till att kombinera familjen med träning och jobb. Hon har inför varje lopp sedan förra året använt sig av RÅ Rödbetskoncentrat. "Jag tror stenhårt på att det hjälpt mig", berättar Jessica. Hon dricker RÅ Balans och RÅ Ingefära mellan loppen och tror utan tvekan det hjälper till i återhämtningen.
Tillbaka till RÅ-Partner >

NYHETER


April 2019 - mål för detta år

Detta år är Jessicas huvud­mål att ta sig under 10 timmar på Iron­man* i Kalmar i augusti. Uppbygg­naden drar igång om ett par veckor, sedan är det fullt fokus på det. Längs vägen hoppas hon även förbättra sina personbästa på fram­förallt halvmaran och maran. Hon kommer att tävla i flera lopp, bland annat marathon, halv­marathon, ironman, halv­iron­man och triathlon (olympisk distans).

Hon var 40 sekunder från att kvala in till Ironman-VM på Hawaii 2018. "Det vore trevligt om jag fick åka dit i höst :) Dock har jag valt att lägga allt huvud­fokus på tiden, en eventuell kvalplats får i så fall bli bonus. Jag har många år på mig att nå det", säger Jessica.

* Löpning, simning och cykling ingår.