RÅ-Partner Lisa Ring

Lisa Ring


Linköpingstjej och långdistans­löpare som springer 5-50 km på asfalt och trail med ett leende på läpparna. Studerar heltid i Stockholm.

Följ Lisa >    

MIN HISTORIA >

Lisa spelade fotboll och handboll som barn och tonåring. Hon sysslade också med konditions­sporter och friluftsliv. Men Lisa gillar att springa - långt - och hon började fokusera på löpning. Hon springer sträckor på från 5 km upp till 50 km. På asfalt, i terräng och i fjäll.

Första marathontävlingen sprang hon i november 2014. Därefter har hon samlat flera fina meriter i andra lopp. Seger i Ultravasan 45 km (2016), SM-silver i Stockholm Marathon (2017), tvåa på 10 000 meter i Nordic Challenge i Danmark (2017) - landslags­debuten på bana, SM-guld på 10 km landsväg (2017) och 60-plats i marathon-VM (2017) för att nämna några.

Lisa studerar heltid till lärare för gymnasiet - idrott och biologi - på GIH och Stockholms universitet. Hon är utbildad löpledare och tycker det är väldigt roligt att få coacha andra och föreläser också gärna.

Kraft och inspiration hämtar Lisa från musik, mentala bilder, böcker och naturen. Hon dricker RÅ Rödbetskoncentrat och RÅ Ingefära och är alltid nöjd med våra produkter.

I tankar om framtiden finns VM i Tokyo 2020.

Se artikel på SVT Sport här >

Lisa berättar i ett filmklipp:


Tillbaka till RÅ-Partner >

NYHETER


1 mars 2019

Hälsning från Lisa:

"Halvvasan gick superbra och jag hoppas kunna slå kvinnliga rekordet på vasaloppstrippeln45 under 2019. En rolig utmaning och utvecklande, precis som mitt spanska bergslopp över 43 km i mycket krävande stenig terräng var. Men utmaningen fortsätter ännu mer nu när jag återigen får springa i svenska friidrottslandslaget, denna gång ultratrail. En stor dröm som kändes lite väl tuff och omöjlig men nu är sann."
Läs om utagningen - klicka här >


November 2018

Hälsning från Lisa:

"Jag kom 7a i Paris på tiden 1.15 på 20 km:) en fin upplevelse o känsla. Jag tog även mitt tredje!? ban­rekord i helgen på Kolmårdsrundan. Nu har jag rekorden på 10 km hösttrail, 21 km o 42 km trail-marathon på sommaren:) Kul o vackert i Norrköping i teknisk trail. Så himla häftigt o va med i RÅ:s utveckling o expansion!!:)"


2018-08-22

Hälsning från Lisa:

"De blev succe efter en fri o avkopplande sommar dock med många mil för o komma ordentligt tillbaka nu är man gladast verkligen!=)

banrekord ultravasan 45 Lisa Ring 3.03.00, 1a dam o 6a totalt av alla

Lidingö 15 km o 20 km i Paris e lite de ja ska göra samt traillöpning men framförallt hård o kul stansning mot ännu ett marathon."


Vinter 2017-2018

Hälsning från Lisa:
"Lisa springer vidare med samma grund­träning. Kombinerar studier och grund­träning. Tre månaders träning som har gått lite över förväntan framförallt psykiskt. Många positiva kilometer har sprungits. Att göra det enkelt o springa trygga lopp hemma. Försöker fokusera på att vara avslappnad, göra det enkelt o ha kul. Hålla mig frisk, yoga o sova mycket. En löpkänsla har funnits på både winter run och stadion marathon som varit delmål i grund­träningen. Dricker RÅ Ingefära, RÅ Blåbär o RÅ rödbetsjuice. Har fått en fin start på året jag är tacksam för o har inte för höga krav i livet framöver =)"

Foto från vinsten i Winter Run 10 km i Stockholm 2018


2018-01-13 Stadion Marathon

Dagsformen är god och Lisa vann halvmaran utan problem på tiden 01:18:15, två hundradelar efter de två snabbaste herrarna.

Artikel om Lisas mål >


2017-08-06 Marathon vid VM i friidrott

En hedrande 60-plats blev det för Lisa vid VM-debuten. Detta trots att hennes tid, 2.48.39, var mer är tio minuter ifrån personbästa i våras.

Marathonbanan i London var ovanligt tuff, men hennes placering är bättre än hon förutspådde innan utifrån statistiken.


2017-06-15 STHML10/SM-milen

Lisa vann SM-guld på 10 km landsväg i början av sommaren.

Se artikel och intervju här >