RÅ-Partner Per Åhlin

Per Åhlin


Gillar tuff löpning, simning och cykling. Tycker det är kul att träna tillsammans med likasinnade. Har druckit RÅ rödbetsjuice i många år.

Följ Per >  

MIN HISTORIA >

Per spelade fotboll i yngre år men skaffade hund och började löpträna med den. Löpning är i grund och botten hans huvudgren även om han på senare år även simmar och cyklar.

Han har sprungit flera marathon i Vancouver, Berlin, Barcelona, Rotterdam och Prag samt några trail- och bergsmarathon. Dessutom har han sprungit några ultralopp, bland annat Laugavegur ultra-marathon (55 km) på Island och Squamish 50 (80 km) i Kanada.

2015 gjorde Per sin första ironman i Kalmar, det vill säga en triathlon­tävling som består av 3,8 km simning, 18 mil cykel och 4,2 mil löpning. På senare år har han ägnat sig åt ultralöpning och swimrun, en äventyrlig tävlings­form där man tävlar i par och simmar och springer om vartannat - man simmar alltså i skor och springer i våtdräkt.

Nästa säsong, 2018, kommer Per att göra comeback inom triathlon och återigen köra Ironman Kalmar. Men eftersom han tycker att det är så otroligt kul med swimrun kommer han att delta i några sådana tävlingar även nästa år.

Per jobbar som kommunikatör med pressansvar på Länsstyrelsen Östergötland. Innan dess arbetade han som journalist under cirka tio års tid.

Fritiden ägnar Per inte oväntat mestadels åt träning. Han är aktiv i Linköpingsklubben IK NocOut.se, leder olika typer av löppass och är med i ledningen för löpsektionen. Han är även coach i Runacademys löpargrupp i Linköping.

Att resa och att laga vegetarisk mat gillar han också. Om RÅ rödbetsjuice säger han: "Jag tror verkligen att det bidrar positivt 'på riktigt'".Tillbaka till RÅ-Partner >

NYHETER


2019-07-19 Karlstad Swimrum
En lyckad dag för Team RÅ! Per och hans parkamrat Jakob Karlsson vann partävlingen "Långdistans 23,9 km". Deras kollega Oskar Davidsson (nedre bilden) vann klassen "Singelsprint 8 km".


2018-08-19 Instagraminlägg:
"Check på ironman under tio timmar! ✅ Tre år har gått sedan min debut på distansen. Jag hade helt glömt hur jobbig den är att genomföra. Tack till alla klubbkamrater som hejade längs banan och som jag har tränat med under året. Ett extra stort tack till @linnea.neckman för ovärderlig support innan, under och efter tävlingen!

Nu går jag till säsongsvila och räknar in fem personbästa under 2018 (milen, 5000 meter, maraton, halv-ironman och ironman). Det har många gånger känts som ett mellanår, men jag tänker nog allt kosta på att känna mig lite nöjd ändå!"


2017-09-04 ÖTILLÖ - VW i Swimrun
Tillsammans med parkamraten Ilona Schouten tog Per en 9:e plats efter 65 km löpning och 10 km simning i Stockholms skärgård.